E3Dome: Wonderbook – Sonyn uusi Move-kokeilu

05.06.2012 15:00 | Eric Hartin

Sonyn uusin virtuaalitodellisuuskokeilu on nimeltään Wonderbook, mikä yhdistelee kirjaa ja Movea. Tämä tehdään luomalla 3D-kuva kirjasta TV:lle, jota sitten pääse manipuloimaan Move-kapulan avulla. Vaan mikä olisi kirja ilman tarinaa, joten julkistettiinpa kasa niitäkin.

Ehdottomasti esitellyin tarina oli J.K. Rowlingin Harry Potter -aiheinen Book of Spells, mikä oli puoliksi Potter-universumin taikakirjaa ja toinen puolikas huonoja minipelejä. Yksinkertaisilla eleille tehdyt taiat ja kikat toimivat lavalla suhteellisen huonosti: paria elettä joutui yrittämään useita kertoja ennen niiden onnistumista. Moisia ongelmia voi aiheuttaa monikin tekijä, mutta pistetään raakileen piikkiin; siltä Wonderbook myös yleisen ilmeensä puolesta näytti.

Wonderbookia luvattiin joulun aikoihin. Mitään tarkkaa päivämäärää ei tarjoiltu.

Sonyn tiedotteesta:

J. K. Rowlingin varta vasten peliä varten kirjoittamat uudet tarinat heräävät Wonderbook: Book of Spells -pelissä henkiin upealla tavalla, sillä pelaajat voivat tarinoita lukiessaan loihtia loitsuja PlayStation®Move-liikeohjaimella kuten taikasauvalla. Tarjolla on upea mahdollisuus tutustua velhouden ja loitsujen saloihin Tylypahkan™ oppilaiden tavoin! Wonderbook: Book of Spells julkaistaan Euroopassa vuoden 2012 marraskuussa, Pohjois-Amerikassa saman vuoden joulukuussa ja muissa maissa hieman tämän jälkeen.

J. K. Rowling totesi: ”Wonderbook: Book of Spells on jästien lähin vastine loitsukirjalle. On ollut upeaa tehdä yhteistyötä Sonyn tiimin kanssa ja kertoa loitsuistani ja niihin liittyvistä tarinoista. Wonderbook on todella ihmeellinen laite, joka tarjoaa aivan uudenlaisen lukuelämyksen.”

SCE:n pääjohtaja Andrew House kertoi olevansa innoissaan J. K. Rowlingin ja Sonyn (eritoten Sony Computer Entertainmentin) yhteistyöstä. ”Olemme yhdistäneet yhden maailman parhaista viihdejärjestelmistä sekä maailman kaikkien aikojen suosituimman lastenkirjasarjan.”

”Wonderbook: Book of Spells edustaa tarinankerronnan uutta sukupolvea. Olemme innoissamme siitä, että PlayStation®-tekniikan avulla Harry Potter -kirjojen maailma herää henkiin uusilla ja jännittävillä tavoilla”, House jatkoi.

Wonderbook: Book of Spells on ensimmäinen peli, joka hyödyntää PlayStation®3-järjestelmän uutta Wonderbook-lisälaitetta, jonka avulla pelaajat voivat lukea tuhansia tarinoita ja kokea yhä uusia seikkailuja. Wonderbook on tehokas tarinankerronnan työkalu, jota käyttämällä PlayStation®3-järjestelmän omistajat pääsevät mukaan vain heille tehtyihin seikkailuihin täysin uudella tavalla; PlayStation®Eye-kameraa hyödyntävän Lisätty todellisuus -tekniikan ansiosta pelaamisympäristö muuttuu osaksi pelimaailmaa. Wonderbook-tuotteet kutsuvat pelaajia uusiin maailmoihin, joissa he voivat osallistua rakastamiinsa tarinoihin.

Book of Spells -pelin loitsukirjan sisällön on kirjoittanut Potter-kirjasarjan hahmo Miranda Kanahaukka yli 200 vuotta sitten, ja kirjaa säilytetään Tylypahkan kirjaston salaisten kirjojen osastolla. Loitsukirja on tarkoitettu taitaville oppilaille, jotka haluavat oppia velhouden tai noituuden kaikki salaisuudet.

Lisää E3-messuilta: kaikki E3 2012 -uutiset

Uutisarkisto: Kaikki uutiset tiiviissä listassa

Lue myös

E3Dome: Microsoftin lehdistötilaisuus ei paljon suomalaisia naurattanut

E3Dome: Suomi on digitaalinen rajamaa ja sellaisena pysyy, perkele

E3Dome: Watch Dogs on kuin kyberpunk-versio Hitmanista, ottakaa jo rahani