UUSIMMAT

E3Dome: Xbox 360 saa nettiselaimen, Lumia näkyy hyvin

04.06.2012 20:24 | Jukka O. Kauppinen

Microsoftin Xbox-lehdistötilaisuus on ollut  tähän mennessä melkoista vittuilua suomalaisille, sillä suurin osa esitellyistä uusista elokuva- ja musiikkipalveluista ei ole edelleenkään tulossa Suomeen. Kiitos Teosto vai ketkä tahot nyt ahkerasti kaikkea kivaa kampittavatkaan.

No, yhtä juttua eivät pahimmatkaan tekijäoikeusjäärät ihan vielä pysty kieltämään. Nimittäin internetiä. Xbox 360 saa lopultakin nettiselaimen Internet Explorerin muodossa. Wohoo! Tää on fiksu juttu.

Vinkeänä lisädetaljina nettiselain tukee myös Xbox SmartGlass -järjestelmää, jonka avulla älypuhelimen kosketusnäyttöä voi käyttää nettiselaimen ohjaamiseen. Tosi näppärää.

Pressissä on muuten vahvasti esillä Nokian Lumia 900 -puhelin. Todella näkyvästi. Sillä näet ohjattiin koko SmartGlass-demon ajan kaikkea lavalla näkyvää toimintaa ja Xboxia.

Nettiselain julkaistaan päivityksenä ensi syksynä.

SmartGlass-järjestelmä on puolestaan kodin viihde-elektroniikan, laitteet, tv:n, puhelimet ja muut romppeet yhteen viihdejärjestelmään nitova ohjelmisto. Sen avulla voi esimerkiksi katsella saumattomasti elokuvaa yhdellä laitteella ja jatkaa katselua toisella, sillä ohjelmistot tietävät mitä toiset tekevät.

Lisää E3-messuilta: kaikki E3 2012 -uutiset

Uutisarkisto: Kaikki uutiset tiiviissä listassa

Keskustelu

IE 9 on itseasiassa todella hyvä selain. Laajennusten puute on syy, miksi en sitä käytä. Tuo IE:n haukkuminen perustuu lähinnä vanhempiin versioihin, jotka olivat hitaita, hitaita, hitaita ja reikäisiä.

En itsekään käytä IE:tä, sillä olen vuosien aikana kasvanut yhteen Firefoxin kanssa. Mutta silti, IE on hyvä selain. Jos unohtaa sen synkät hetket ja keskittyy siihen mitä se on tällä hetkellä, niin ei kukaan ala sitä haukkumaan muuta kuin juuri mututuntumalla. ”Kömpelöin, raskain ja reikäisin viritys” kuulostaa erittäin huvittavalta, kun vaikka tsekkaa läpi muutamia testejä. Toki, pitää vain haluta nähdä ne tulokset eikä roikkua jossain menneisyydessä. Ja kuten edellinen kommentoija siinä hyvin sanoi, kannattaa vain valita se mikä eniten mielyttää omaa silmää. Ne erot eri selainten välillä on erittäin pieniä, vaikka yleensä jokainen tykkää värittää asioita suurennuslasin läpi, jotta se oma valinta tuntuisi parhaalta.

@2
Tiesitkö muuten, että IE on tutkimuksissa todettu turvallisimmaksi selaimeksi näistä nykyisistä ja tämä on siis fakta, eikä internet-peelojen mututuntumalta heittämä arvio. Mutta onhan se toki ikuisesti muodikasta haukkua mikkisoftaa, joten antaa pellejen pitää hupinsa.

Itsekin muuten käytän Operaa, mutta pitkälti vanhasta tottumuksesta. Erot selainten nopeudessa ja raskaudessa ovat kuitenkin niin merkityksettömiä nykykoneilla ja nettinopeuksilla, että mieluiten valitsee vaan sen mikä miellyttää eniten silmää. Mutta jos turvallisuutta hakee, niin IE on järkimiehen valinta.

Vai että IE :D Ihan ymmärrettävää sinäänsä kun on Microsoftin omasta softasta kysymys, mutta jotenkin huvittavaa että vanhaan vekottimeen pultataan kiinni se hitain, kömpelöin, raskain ja reikäisin viritys mitä selaimeksi voi kutsua :)

Tätä ollaankin sitten odoteltu jo 7 vuotta :D.

Onhan toi selain xboxille ollut saatavissa media extenderin avulla, mutta se selain oli ihan surkea.

Muropaketin uusimmat