UUSIMMAT

EA aikoo ottaa jatkossakin riskejä

23.06.2014 18:45 | Jukka O. Kauppinen

EA:n Andrew Wilson on mietiskellyt firman saamaa palautetta muun muassa Battlefield 4:n teknisistä ongelmista – ja toteaa puolitylysti, että pulmia on luvassa jatkossakin. Firma näet on enemmin rohkea ja yrittää luoda uusia teknisiä ja sisällöllisiä ratkaisuja, kuin että he hiihtäisivät tutuilla ja turvallisilla laduilla.

Wilsonin mukaan uudet peliteknologiset ratkaisut synnyttävät väkisinkin ongelmia, kun samaan aikaan ajetaan sisään uuden sukupolven pelikonsoliteknologiaa.

”Joko voit tehdä jutut tutulla ja turvallisella, konservatiivisella tavalla, tai sitten kurotella kauemmas tutkimattomaan. Minusta on kivempi olla firmassa, joka yrittää luoda uutta”, Wilson ynnää.

EA aikookin olla myös jatkossa edelläkävijä ja kehittää tekniikkaansa suurin loikin, mutta siinä sivussa harkitaan myös keinoja, joilla syntyviä pulmia voidaan viilata ja minimoida. Esimerkiksi pelin valmistumisen ja julkaisun väliä voidaan kasvattaa, jolloin pelitiimi ehtii viilata paremmin ensimmäisiä päivityksiä.

Lähde: GamesIndustry

Lisää aiheesta

Battlefield 3 (PC,PS3, Xbox 360) 

Battlefield 4 (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Battlefield: Hardlinellä kova tie nousta hypepuheiden tasolle 

E3Dome: Battlefield Hardline on räjähtävää rosvot ja poliisit –leikkiä 

EA paljasti lisätietoja seuraavasta Battlefield 4 -lisäristä 

Keskustelu

Seuraava riski on varmaan alkaa myymään seuraavan pelin early-accesstä kun edellinen julkaistaan.

@6
Ja siihen muut vuosittaiset urheilurahastukset ei kun vuosipelit…

EA ja muut suurjulkaisijat eivät ole vuosikymmeneen tehneet lähinnä muuta kuin ostaneet ja sulkeneet ne PC-pelien monipuolisuuden vuosituhannen vaihteessa luoneet studiot.

Mitähän nyt taas? Vaikkapa EA:n NHL-sarjaa tehty vuodesta 1991 eli NHL 15’n julkaisun yhteydessä jo 25 kpl. Siinäpä sitä riskinottoa kerrakseen.

Miksi edes uutisoida tälläista paskaa?

Ei BF4:n ym. kanssa todellakaan kyse ollut mistään rohkeudesta, sehän on käytännössä lisäri BF3:een eikä mikään innovoiva peli. Tottakai markkinointimiehet yrittää pyörittää asian edukseen, mutta täyttä hevonpaskaa se silti on.

”Esimerkiksi pelin valmistumisen ja julkaisun väliä voidaan kasvattaa, jolloin pelitiimi ehtii viilata paremmin ensimmäisiä päivityksiä.”
Veti suupielet hymyyn. Komppaan SuperD:ä. Ehkä niitä laatuprosesseja voisi virittää niin, että toimimatonta ei julisteta valmiiksi.

Ja jos ’uuden luominen’ tarkoittaa SimCity-henkistä bugisen verkkopakon pulttaamista pelin päälle, tyydyn konservatiiviseen, kiitos.

Mitä helvettiä. Nyt ei kyllä puheet täsmää tekojen kanssa laisinkaan.

Hahhah mitä markkinointi-BS:ää. DICEn pelit on olleet melkein kaikki etenkin julkaisun aikaan melkosia bugiviidakoita ja ongelmat luonnollisesti pahenee mitä monimutkaisemmaksi pelitkin menee.

Ihan kuin ongelmat olisi jossain muualla kuin testauksessa/prosesseissa/aikataulupaineissa EA:n osalta, ulkopuolisena mahdotonta sanoa. Mutta että riskien ottaminen, riski otetaan pikemminkin sen suhteen kuinka bugisena kehtaavat julkaista pelin ehtiäkseen sopivalle kvartaalille eikä pelaajat suuttuisi liikaa :-D

Muropaketin uusimmat