UUSIMMAT

EA ei ole kiinnostunut HD-uusioversioista

18.10.2015 18:00 | Juho Anttila

Uuden konsolisukupolven piti tuoman mukanaan ennen näkemättömän hienoja HD-pelejä ja uudenlaisia pelikokemuksia. Toki niitäkin on ollut tarjolla, mutta markkinoille on puskettu myös hirmuinen määrä HD-uusioversioita vanhoista tai joissain tapauksissa aika tuoreistakin pelikokemuksista.

Toki vanha hyvä peli uusissa kuorissa kiinnostaa, mutta kymmenennen ”hei, päivitimme tekstuurit vähän tarkemmiksi”-henkisen uusioversion kohdalla hymyn hyytyminen on jo herkässä. Välillä tuntuu siltä, että tekijät kärsivät hirmuisesta ideapulasta. EA:n Peter Moore on tästä ihan samaa mieltä.

Moore toteaa, että AAA-pelien uusioversioiden puskeminen markkinoille kielii siitä, että tekijöiltä on inspiraatio tyystin lopussa. Vaikka Moore myöntääkin, että uusioversiot ovat kustannustehokas tapa tehdä rahaa, on mies sitä mieltä, että EA katsoo mieluummin eteenpäin. Firmalla ei ole yksinkertaisesti aikaa ja resursseja tuottaa uusintaversioita vanhoista peleistä.

Vaikka EA:ta on syytetty ja syytetäänkin yleisesti aika paskaksi firmaksi, tässä kohden on pakko kehaista valittua lähestymistapaa. Itse ainakin pelaan paljon mieluummin jotain aivan uutta sen sijaan, että käyttäisin aikani saman vanhan kierrättämiseen. Uskoisin, etten ole ainoa.

Lähde: Gamesindustry

Lisätietoja: EA:n kotisivu

Lisää aiheesta

 

Muropaketin uusimmat