EA kurittaa FIFA-valuuttakauppiaita

26.08.2014 13:15 | Jukka O. Kauppinen

Electronic Artsin supersuosittu FIFA-jalkapallopelisarja saa jatkoa ensi kuussa uuden FIFA 15 –pelin myötä. Siinä sivussa alkaa myös uusi FIFA Ultimate Team –nettiliiga. Ja kun ihmiset pelaavat kilpailullisesti netissä, niin siellähän on mukana myös kaikenlaisia huijareita.

Vaan nyt näitä on vähemmän.

”Olemme bannanneet satojatuhansia FIFA 14 –tilejä virtuaalirahan ostamisesta ja myynnistä. Virtuaalirahan ostaminen, myyminen ja rahapalvelujen mainostaminen rikkoo käyttäjäehtojamme ja johtaa joko varoitukseen tai tilin bannaamiseen”, EA kertoo.

EA varoittaa myös, että bottien ja skriptien käyttö pelin sisäisellä kauppapaikalla tai pelinsisäisen valuutan farmaamiseen rinnastetaan huijaamiseen.

Kauppapaikkabotit tekevät FIFA-ylläpidon mukaan neljä kertaa enemmän hakuja kauppapaikalla kuin kaikki ihmispelaajat yhteensä, ”mikä vahingoittaa peliä ja päivittäistä pelikokemusta.”

Myös FIFA Ultimate Teamin tuloksia väärennetään. Jotkut PC-pelaajista käyttävät huijausohjelmia, jotka lähettävät pelin internet-tulostaulukoille väärennettyjä ottelutuloksia.

Lisätietoja: FIFA 15: Showing Cheaters the Red Card

Lisää aiheesta

Hupaisaa huijaamista – maksullinen Flappy Birds –opaskirja on säälittävyyden huipentuma

Ilmainen Battlefield 3 houkutteli huijariarmadat pelin pariin 

Minecraft-fanitapaaminen epäonnistui – puoli miljoonaa lipputuloja kateissa 

Viisi miljoonaa myytyä peliä – ja 0 taalaa rojalteja – ei ihme että pelikehittäjät kypsyivät ja lopettivat