UUSIMMAT

EA laskutti rahaa demosta – syynä järjestelmävirhe

05.07.2014 18:00 | Juho Anttila

Kovasti pelaajien vierastama EA on suuri julkaisija ja täten monen mielissä oletusarvoisesti ahne rahastaja. Kun FIFA 14 – ja UFC -pelien Xbox One -demojen kylkeen ilmestyi konsolin latauspelikaupassa vitosen hintalappu, aika moni arveli oletusarvoisesti kyseessä olevan EA:n uusi tapa puristaa viimeinenkin euro pelaajien taskuista.

Kyse ei taida olla aivan ensimmäisestä kerrasta pelaamisen historiassa, kun pelin demoversiosta pyydetään rahaa, mutta huolestuttavasta linjanvedosta joka tapauksessa. Kuvakaappaukset tilanteesta lähtivätkin kiertämään verkkoa välittömästi, kun asia havaittiin, eikä nettikommentointi ollut kaikin puolin siitä kiltimmästä päästä.

EA on nyt ottanut kantaa tapahtuneeseen. Firman mukaan kyse on järjestelmävirheestä ja molemmat demot ovat nyt taas ilmaisia. Joku vääräleuka tosin ehti jo pohtimaan, minkälainen tekninen virhe voi aiheuttaa tämän kaltaisen mokan. Kokeiliko EA kepillä jäätä tai kertoiko moka jotain kulissien takaisista suunnitelmista? Foliohatut esiin!

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

EA kisaa taas Amerikan paskimman firman tittelistä

EA-pomo ei sulata Amerikan huonoin yritys -äänestystulosta

Paskin firma -nimitys sai EA:n pohtimaan toimintatapojaan

Keskustelu

Mitäs täällä valitetaan? EA on irma joka tekee pelejä siksi että se on kannattavaa liiketoimntaa ei sikis että sen pitäisi jotenkin miellyttää jotain. Toki pitkässä juoksussa heidän tyyli ei kannat kovinkaan pitkälle mutta niin kauon kun heillä on sellaisia pelisarjoja joita maailmalaajuisesti ostetaan he voivat perseillä ihan vapaasti. Mitä tulee noihin omien jo olemassaolevien asiakkaiden kusetus yrityksiin on anteeksiantamatonta ja ajattelmatonta myös taloudelliseti. Isotkin firmat kaatuvat kun tarpeeksi paljon ja pitkään yrittää kusettaa asiakkaitaan.

EAn voisi ampua alas, yksi raivostuttavin yritys ja pelaajien rahastuslaitos

”järjestelmävirhe” lol.
Mites SWTORin kanssa se kun ilmaisen kuukauden viimeinen päivä lähestyi niin subscribe sivut olivat alhaalla niin että kukaan ei voinut perua automaattista peliajan tilaustaan.

Vitun EA, pelialan syöpä

Monestihan sitä saa maksaa puolikkaasta pelistä täyden hinnan ja ostaa loput DLC:nä…

Foliohattuna tätä vois pitää mainostemppuna? Nyt sai nämä ilmaiset demot huomiota ja joku saattaa tän takia niitä kokeillakin, siinä kohtaa EA on varmasti tyytyväinen. Jos sattuvat ostamaan niin vielä parempi. En jaksa uskoa että EA:n kokosessa lafkassa tapahtuu tälläsiä virheitä.

Demot olivan sis ensin ilmaisia ja sitten niihin ilmaantui vajaan neljän punnan hintalappu. Tämä voisi puoltaa sitä, että kyseessä on ollut vahinko. Jos EA olisi halunnut rahastaa demoilla, voisi kuvitella, että hinta olisi ollut jo heti julkaisuvaiheessa. Enkä muutenkaan usko, että Demoja aletaan noin suoraan kääntämään maksulliksi. Kyllä firmat sen tulee tekemään ovelammin ja brändäämään jollain muulla nimellä.

Muropaketin uusimmat