Uusimmat

EA lupaa: opimme Dungeon Keeperin virheistä

26.06.2014 15:00 Miikka Lehtonen

Free to playn ei tarvitse olla kirosana, sillä moni peli tekee sen hyvin. Mutta moni myös niin päin persettä, että koko idean maine kärsii. Eräs pahimmista perseilijöistä oli EA:n tuore Dungeon Keeper. Mutta hei, ainakin EA on kuulemma oppinut virheistään.

Dungeon Keeperin tuoreehko mobiiliuusintaversio oli saatanallinen peli. Wanha kunnon luolastostrategia oli muutettu free to play -ansojen täyttämäksi helvetiksi, jossa ainoat vaihtoehdot olivat odotella perustoimintojakin tuntikaupalla, tai maksaa itsensä kipeäksi. Yllättäen peli floppasi ja sai murskaavan huonon vastaanoton. EA:n tuore toimitusjohtaja lupaa, että läksyt on opittu.

Andrew Wilson kertoi Eurogamerille, että Dungeon Keeper sai kahdenlaista palautetta. Se ei tuntunut siltä vanhalta Dungeon Keeperiltä, jonka kaikki nimen tunnistavat pelaajat muistivat, eikä sen free to play -rahoitusmalli toiminut. ”Arvioimme pelin talousmallin väärin”, Wilson tunnusti.

”Täytyy yrittää tarjota pelaajille vastinetta rahoille, olipa käytetty rahamäärä mikä tahansa. Kun miettii mitä tahansa talousmallia, olipa se sitten suora ostos, tilaus tai free to play, pelaajien täytyy tuntea saavansa vastinetta rahoilleen. Oli kyseessä taala, kymppi, satanen tai tonni, pelin täytyy tarjota pelaajille arvoa ja kallistua aina liiallisen arvon tarjoamiseen liian vähän sijaan.”

Wilson pohti myös sitä, miten EA aikoo jatkossa käsitellä vanhoja pelilisenssejään ja lupasi, että perinteitä kunnioitetaan ja peleistä pyritään tekemään sellaisia, että ne miellyttävät myös originaalin muistavia. Hän siteerasi inspiraationa J.J. Abramsin Star Trek -elokuvia, jotka eivät tuntuneet originaalilta sarjalta, mutta olivat silti hyviä.

Wilson lupaa myös, että hän haluaa tehdä EA:sta firman, joka tunnetaan siitä, miten se arvostaa pelaajiaan. Korkea tavoite, toivottavasti onnistuu.

Sivuhuomiona Eurogamer haastatteli myös alkuperäisen pelin luonutta Peter Molyneuxia, joka yllättäen ei ollut Dungeon Keeper -uusintaversion fani. Hän ei kuitenkaan syytä pelin kehittäjiä, vaan taustalla vaikuttavaa analyytikkolaumaa, jotka asettivat omat rahoitusideansa pelattavuuden edelle.

Lähde: Eurogamer