Uusimmat

EA: PC:llä pyyhkii hyvin!

24.07.2012 10:30 Miikka Lehtonen

Nyt eletään herran vuotta 2012. Minun peliurani aikana PC-pelaamisen kuolemaa on julistettu varmasti jo parikymmentä kertaa. Mutta niin se PC vain puksuttaa eteenpäin vuodesta toiseen ja on parin vuoden ajan näyttänyt konsoleille, mistä kana pissii. John Riccitiello on huomannut saman.

EA-presidentti John Riccitiello uskoo PC-pelaamiseen. Hän kertoi CNBC-uutiskanavan haastattelussa, että ”tämän päivän nopeimmin kasvava pelialusta on PC”. Syy löytyy tietenkin digilevityksestä. PC-puolella pelejä ja palveluita myydään digitaalisesti moninkertaisesti enemmän kuin konsoleilla. Ja PC:n vahva myötäpuoli selittyy Riccitiellon mukaan pitkälti juuri tilausmaksuilla ja free-to-play-pelien yleistymisellä.

”Free-to-playssa on paljon voimaa… ja suoraan sanoen free-to-playhan on kaikkea muuta kuin ilmaista. Meillä on paljon ”free-to-play”-pelejä, joiden pelaajat maksavat meille 10, 20, 30 taalaa kuussa. Siinä käy niin, että ensimmäinen pala on ilmainen, mutta sitten joudut maksamaan pelistä.”

Näinhän se on. Mitä toimivin rahoitusmalli siis ja tulee varmasti vain yleistymään vuosien varrella. Mutta miksi niin monet sitten saarnaavat PC-pelaamisen kuolemaa? Riccitiellon mukaan he ovat pudonneet kärryiltä. ”Vain jokunen vuosi sitten ihmiset sanoivat, että PC-pelaaminen on vapaapudotuksessa, koska NPD sanoi PC-lukujen pudonneen 10, 20, 30 prosenttia. Koska PC-pelaaminen on siirtynyt uusille laduille, vanhat hiihtäjät eivät pysy mukana ja jakavat väärää tietoa.”

PC:llä siis pyyhkii hyvin.

Lähde: Rockpapershotgun

Lue myös

FTL: Faster Than Light -ennakko (PC)

Gravity Rush (PS Vita)

London 2012 (PC, PS3, Xbox 360)

Tony Hawk’s Pro Skater HD (PC, PS3, Xbox 360)