EA-pomo ei julkaise ainuttakaan puhdasta yksinpeliä

06.09.2012 14:30 | Miikka Lehtonen

Kuten moni on varmasti viime vuosina huomannut, moninpelistä on vaivihkaa tullut sellainen juttu, että suunnilleen joka pelistä pitää sellainen löytyä, sopi se sitten peliin tai ei. Ainakaan EA:n kohdalla kyse ei ole sattumasta vaan tietoisesta ratkaisusta, jonka EA Gamesin pomokin tunnustaa.

EA-pomo Frank Gibeau on jaellut kommentteja jonkinlaisen Cloud Gaming -konferenssin kylkiäisenä julkaistuun pilvipelaamista käsittelevään lehdykkään. Lehdykässä ei siis anneta tipsejä siitä, miten voi ärsyttää Halo-pelikavereitaan kertomalla toistuvasti olevansa pilvessä, vaan sitä toista pilvipelaamista. Yhteisöllisyyttä, always on -mentaliteettia ja muita kovia iskulauseita.

Gibeau on suorastaan ylpeä siitä, että antiikkiset yksinpelit ovat jääneet historiaan ja että EA tarjoilee jatkossa vain moninpelattavia kokemuksia isoilla K-kirjaimilla.

”En ole hyväksynyt kehitykseen ainuttakaan peliä, joka olisi yksinpelikokemus. Nykyään kaikki pelimme sisältävät online-osioita ja digitaalisia palveluita, joiden ansiosta ne ovat verkossa 24/7/365”, Gibeau hypetti. Ja mikäs siinä. Joskus tällaisen ajattelun seurauksena saadaan tuoreempien Need For Speedien mahtavat yhteisöominaisuudet, joiden ansiosta peli tykittää jatkuvasti ruutuun tietoja siitä, miten kavereilla menee ja kannustaa pelaamaan lisää ja lisää, toisinaan taas Dead Space 3:n co-op, joka ei nyt ainakaan paperilla kuulosta hyvältä idealta tai tiukan klaustrofobiseen kauhupelisarjaan sopivalta. Ja entäs Dragon Age 3, onkohan siinäkin jonkinlainen kamala ja väkisin väännetty deathmatch?

Herra antaa, herra ottaa. Siihen meidän lienee tyytyminen.

Lähde: Cloud Gaming

Lue myös

Guild Wars 2 -matkapäiväkirjat jatkuvat tauon jälkeen

Remember Me – ensikosketuksessa kyberpunkin seuraava sukupolvi

Parisuhdevinkki pelimiehille: Änäri ärsyttää!

Puolassa myytiin varastettuja Resident Evil 6 -levyjä

Muropaketin uusimmat