UUSIMMAT

EA-pomo ei sulata Amerikan huonoin yritys -äänestystulosta

07.04.2013 14:00 | Juho Anttila

Harva on niin anteeksiantamaton kuin pelaaja, joka kokee oikeutensa tulleen loukatuksi. Megayritys EA äänestettiin jo toista vuotta peräkkäin Amerikan huonoimmaksi yritykseksi. Firman pomo Peter Moore ei suostu nielemään tätä tulosta purematta.

Moore ottaa kantaa äänestystulokseen tiedotteessaan, jossa hän toteaa suuren osan tuloksesta johtuvan tyypillisestä Internet-raivosta. Firmaa äänestetään Mooren mukaan muun muassa epäonnistuneen SimCity-julkaisun vuoksi, protestina Origin-verkkokaupalle ja jopa siksi, että EA on ottanut aktiivisen roolin seksuaalivähemmistöjen aseman parantamiseksi peleissä.

Samaan hengenvetoon Moore muistuttaa, että parjatulla Originilla on 45 miljoonaa rekisteröityä käyttäjää ja firman mikromaksupelejä pelataan sankoin joukoin. Lisäksi 900 000 pelaajaa sai ilmaisen pelin hyvitykseksi SimCity-julkaisun kompastelusta. Seksuaalivähemmistöjen aseman parantamisesta saadun kritiikin Moore ottaa suorastaan kunnianosoituksena.

EA:n politiikka ei aina ole aivan onnistunutta ja kuten kaikkien suurten yritysten kohdalla, myös EA on olemassa ensisijaisesti tehdäkseen rahaa. Äänestystulos osoittaa silti jonkinlaista suhteellisuudentajun puutetta. Amerikasta nimittäin löytyy takuulla firmoja, joiden toiminnassa mättää muukin kuin pelaajia kiusaavat DRM-ratkaisut ja rakastetun pelisarjan pettymykseksi osoittautunut loppuratkaisu. No, jokainen muodostakoon oman mielipiteensä.

Peter Moore ei sen sijaan ole kaivautunut pelkästään puolustusasemiin. Mies nimittäin myöntää, että EA on tehnyt paljon virheitä. Mainitun SimCity-julkaisun lisäksi palvelimia on suljettu liian aikaisin, odotetut pelit ovat osoittautuneet pettymyksiksi eikä muuttuvien rahoitusmallienkaan kanssa olla aina tehty parhaita mahdollisia päätöksiä. Moore kuitenkin lupaa, että firma aikoo parantaa suoritustaan, sillä miehen mukaan EA on tämän velkaa pelaajille.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

EA-pomon mukaan mikromaksut ovat kuluttajien valinta

EA väittää, ettei SimCityn verkkototeutusta tarkoitettu kopiosuojaukseksi

EA:n toimitusjohtaja erosi – huono juttu pelaajien kannalta

Muropaketin uusimmat