UUSIMMAT

EA-pomo näkee digimyynnin ohittavan fyysisen median jo lähitulevaisuudessa

24.02.2014 11:00 Juho Anttila

Pelimyynnin tulevaisuus on digitaalinen. Kuten hiljattain jo uutisoimme, jo yli kolmasosa yhdysvaltalaisista pelaajista pelaa latauspelejä, eikä määrä ole suinkaan vähenemään päin. Tämän on huomannut myös megajulkaisija EA. Firman pomoportaaseen kuuluva Peter Moore uskookin, että EA-pelien digimyynnit ohittavat perinteisen fyysisen median kautta saadut tuotot jo seuraavan kahden vuoden aikana.

Digital Entertainment World -seminaarissa puhunut Moore totesi, että pelimaailmassa on käynnissä samanlainen mullistus, joka nähtiin musiikkipuolella aiemmin digijakelun lyödessä läpi. Mooren mukaan pelialan on kyettävä reagoimaan pelaajien muuttuneisiin kulutustottumuksiin. Tämä tarkoittaa myös sitä, että pelit muuttuvat yhä selvemmin palveluiksi kertaostosten sijaan.

Digimyynnin lisääntyminen tarkoittaa samalla yhden väliportaan katoamista. Kun jälleenmyyjäporras lakkaa olemasta, muuttuu myös pelaajien ja EA:n välinen suhde. Sen sijaan, että jälleenmyyjät olisivat EA:n asiakkaita, syntyy asiakassuhde suoraan EA:n ja pelaajien välille. Tämä asettaa aivan uudenlaisia vaatimuksia myös sille, minkälaista tukiorganisaatiota julkaisija joutuu pyörittämään.

Moore kertoo, että EA on kolminkertaistanut asiakaspalvelunsa koon viimeisen viiden vuoden aikana. Samalla julkaisija on myös lisännyt merkittävästi panostustaan sosiaaliseen mediaan. Mooren mukaan pelaajat saavat EA:n asiakaspalvelulta vastauksen ongelmiinsa keskimäärin puolessa tunnissa, mitä voidaan pitää jo kohtuullisen hyvänä vasteaikana.

Pelkkiä suuria lupauksia vai todellisia parannuksia, se jää nähtäväksi. Kaksi kertaa Yhdysvaltain paskimmaksi firmaksi valittu EA nauttii monen pelaajan silmissä sangen kyseenalaista mainetta. Harva taho on yhtä pitkävihainen kuin pettynyt pelaaja, joten Mooren putka saa sykkiä huolella ja pitkään ennen kuin kitkerimpien pelaajien mielipide saadaan käännettyä.

Lähde: Gamesindustry

Lisää aiheesta

Jo yli kolmasosa jenkeistä pelaa latauspelejä

EA-pomo ei sulata Amerikan huonoin yritys -äänestystulosta

EA:n Peter Moore korjailee Gamescom-möläyksiään