EA-pomolla meni herne nenään Dead Space 4 -huhuista

08.03.2013 10:00 | Juho Anttila

Pelialalla liikkuu paljon huhuja, spekulaatioita ja puolivarmoja tietoja. On jopa yleistä, että varmalta kuulostavasta asiasta uutisoidaan ja uutisoinnin kohde rientää kiistämään huhujen todenperäisyyden. Niin kävi myös Dead Space 4:n peruutushuhujen kohdalla.

Videogamer kertoi jokunen päivä sitten, että EA olisi peruuttanut jo kehityksen alla olleen Dead Space 4 -pelin kolmososan heikkojen myyntien vuoksi. EA riensi kiistämään huhut oman näkemyksensä mukaan perättöminä. Useimmissa tapauksissa tarina olisi loppunut tähän, mutta tällä kertaa EA-pomo Peter Moorella meni uutisoinnista herne pahemman kerran nenään.

Moore käytti GamesIndustryn kommenttiosiota hyökätäkseen Videogameria vastaan syyttäen sivustoa epätoivoisesta klikkien kalastelusta keksittyjen huhujen pohjalta. Mooren mukaan koko uutisen tarkoitus oli vain aiheuttaa kohua ja kerätä näin mainostuloja.

Videogamer ehti jo vastaamaan syytöksiin toteamalla, että vaikka sivusto tahtookin suojella uutislähteensä henkilöllisyyttä, on kyse kuitenkin luotettavasta henkilöstä. Tämän lisäksi sivusto pyrki omien sanojensa mukaan varmistamaan väitteidensä todenmukaisuuden myös EA:lta ennen uutisen julkaisemista, heikoin tuloksin. Samassa yhteydessä Videogamer ihmetteli myös, miksi EA poikkesi politiikastaan olla kommentoimatta huhuja juuri tämän tapauksen kohdalla.

Oma vaatimaton arvaukseni on, että Dead Space -sarjan tulevaisuus lienee EA:n sisällä parhaillaan ankaran tarkastelun alla. Myynnit eivät ole olleet odotetun kaltaisia ja tämä näkyy. Mooren närkästynyt reagointi viittaisi siihen, että aiheen ympärillä käy parhaillaan jonkinmoinen kuhina eikä tietojen ja arvausten vuotaminen julkisuuteen ainakaan helpota pelisarjan tulevaisuudesta päättämistä. Osuva analyysi vai kömpelöä kyökkifilosofointia? Mene ja tiedä, mutta säälihän se on, jos Dead Space -sarja lopulta haudataan, vaikkei kolmososa vastannutkaan aivan odotuksia.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisää aiheesta

EA: ”huhut Dead Space 4:n perumisesta ovat valetta!”

Se oli siinä: Dead Space 3 oli lajinsa viimeinen

Dead Space 3 – avaruudessako kauheaa? Se selviää arvostelusta!