EA Spornografian kimpussa

19.06.2008 14:55 | Jukka O. Kauppinen

Spore ja penishirviöt, siinä se tuorein internet-meemi. Antakaa pelaajakansalle työkalut oman sisällön tekemiseen, niin ensimmäiset penikset löytyvät netistä viiden minuutin kuluttua. Tämä taisi olla kova pala myös EA:n nieltäväksi ja taatusti karmea yllätys monille PR-vastaaville.

Yhtiö myös valvoo Spore-sivustollaan julkaistua materiaalia, mutta näemmä joidenkin moderaattorien on vaikea pitää yhtenäistä linjaa. Netti on täynnä Sporella luotuja mitä omituisimpia ja pervoimpia otuksia, mutta sitten yhtäkkiä tämä kuva olikin liikaa:

Mikä hupaisinta, kuva oli PC Gamer -lehden toimittaja Kristen Salvatoren luomus, jonka hän teki vastaukseksi toisen PC Gamerin toimittajan penishirviöön. Nännihirviö oli kuitenkin liikaa, minkä johdosta EA sulki Kristenin käyttäjätunnuksen EA-verkkopalvelussa.

Your Electronic Arts account has been flagged for violating the Electronic Arts Inc Terms of Service. We believe that the violation or behavior is serious enough to bring to your attention as it may impact your future access to the service.

Violation:

<Violation: Inappropriate Content –Creature <violation type:Nudity> < Asset Name:Boobalicious>

Syy: nudity. Alastomuus. Alastomuus? Nyt tämä menee jo melkeinpä riemastuttavaksi. Ja mikä maukkainta, todella julkiseksi – toimittajan tunnuksen sulkeminen näin hämmentävästä syystä on taattu resepti suurille otsikoille ja medianäkyvyydelle.

Eipä sitten muuta kuin suunta YouTubeen ja hakusanaksi Spore Penis tai Penis Monster.

Lähde: Spore: Biology lesson – BUSTED! ”Boobalicious” Banned!

Lisää aiheesta

Will Wrightin Spore sai ilmestymispäivän – odotus päättyy syyskuussa

Ryhdy Darwiniksi, lataa Sporen Otuseditori

Spore houkutteli nettipervot piiloistaan

Lue lisää eDomesta

Benoit Sokalin uusi seikkailu uudistaa myyttisen Paradisen

Democracy (PC)

Elefunk (PS3)

Kuka lausui deathmatchin synnyinsanat?

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots (PS3)

Sacred2 Fallen Angel – haastattelussa tuottaja Peter Kullgard

Ensimmäinen Spore-otukseni oli/on...

Katso tilanne vastaamatta