UUSIMMAT

EA tahtoo LoL:n ja DOTA:n reviirille

19.05.2013 15:00 | Juho Anttila

Dawngate

Ensin oli vain yksittäinen Warcraft III -kartta, joka käänsi pääpelin mekaniikan päälaelleen ja keräsilopulta melkoisen kulttisuosion. Sitten tuli League of Legends ja tyhjensi pajatson kokonaan. Nyt niin sanottuna lords management -pelejä puskee markkinoille joka suunnalta. Myös EA tahtoo mukaan jakamaan tätä kakkua.

EA:n uusin yritys kantaa nimeä Dawngate. Peli on fantasia-aiheinen, mutta juuri sen enempää siitä ei tähän mennessä olla vielä kerrottu julkisuuteen. Pelin kehityksestä vastaa kokonaan EA:n omistama Waystone Games ja lupausten mukaan peli antaa mahdollisuuden muokata sankareita haluamaansa rooliin yhteisövetoisessa ja jatkuvasti kehittyvässä ympäristössä. Silkkaa markkinointidiipadaapaa siis vielä tässä vaiheessa.

Dawngate ei ole EA:n ensimmäinen yritys saada oma menestyjä MOBA-markkinoille. Warhammer Online: Wrath of Heroes epäonnistui hyvästä lisenssistä huolimatta ja suljettiin tämän vuoden maaliskuussa. Helppoa ei tule olemaan Dawngatellakaan, sillä lähes jokainen merkittävä julkaisija kehittää parhaillaan omaa lords management -peliään. Markkinoilla tulee olemaan lähivuosina ruuhkaa.

Lähde: Edge

Lisää aiheesta

Valve yrittää oikeasti tehdä DOTA 2:sta aloittelijaystävällisemmän

LoL ei bannaa vaan kasvattaa

Blizzard ja Valve sopivat DOTA-riitansa

Keskustelu

@10 Nyt kyllä taisi jotain unohtua, jos kutsut aloituskynnystä suurimmaksi ongelmaksi.

Ongelma kaikilla, jotka tulevat nyt LoL:n ja Dotan jälkeen markkinoilla on saada pelaajat opettelemaan uudestaan +50 sankaria ja siihen päälle mekaniikat ja muut niksit. MOBA pelien suurin ongelma on aloituskynnyksen jyrkkyys, eikä sitä poistetaan millään muulla kuin tekemällä peleistä entistä casualimpeja (lue vielä casualimpeja kuin LoL). Sitten taas pelien elinkaaret varmasti kärsivät.

Ainoa varteen otettava MOBA on Blizard Allstars, mutta Blizardin tuntien peli ei ihan näillä näppylöillä taida ilmestyä, joten LoL ja Dota ehtii jakamaan lopunkin potista.

Google:
”Lords management” – 3.5k osumaa
”Multiplayer online battle arena” – 5960k osumaa

Kumpi mahtaakaan olla oikea termi?

Vaikka siksi, että fantasia on paljon kiinnostavampaa, kun scifi/future. Peli voi olla ihan kiintoisa, kunhan noudattavat LoL:n kaavaa tarpeeksi tarkaksi. Sielläkin kartta mitä lähinnä pelataan, on lähes sama, kuin Dotassa.

Miikka: Mikä ihmeen Lords management? Otitko ton jostain mainospuheesta, vai keksitkö ite? En oo ennen kuullotkaan. Genren nimi on MOBA(Multiplayer online battle arena). http://en.wikipedia.org/wiki/Multiplayer_online_battle_arena

miksi pitää olla fantasia. Omasta mielestä lol:i ajaa sen genren ihan riittävän hyvin. Dota 2:ta koitin, mutta en jaksanu alkaa opettelee toista yli 100 champin kokoelmaa, vaikka näyttikin ihan mielenkiintoiselta+erillaiselta suhteessa loliin.

Mutta jos esim far future/scifi aiheinen peli, hyvällä tausta lorella tulisi, niin sitä voisi jaksaa vaihtelun vuoksi pelatakki. Lolin 1 plussista on juurikin ihan mukavat taustaloret paikoille/hahmoille.

Arvasin, että EA on rahan ahne. Ihan kuin monessa muussakin jutussa, lopettivat WiiU:nkin tukemisen kun kyse on bisneksestä.

Vai että lords management. Minä kun luulin että nämä ovat moba-pelejä.

Ja EA:n rahanahneuden tuntien en kyllä usko että olisi mitään syytä vaihtaa Dotasta tähän.

Muropaketin uusimmat