EA tahtoo pelastaa vanhempien Battlefieldien moninpelin

12.04.2014 19:00 Juho Anttila

Markkinoille pusketaan uusia moninpelejä jatkuvaan tahtiin. Silti fanit tykkäävät myös vanhemmista peleistä ja niitä tahkotaankin parhaimmillaan vuosia, siihen saakka, kunnes julkaisijat lyövät tylysti palvelimet linjoilta. EA nauttii tällä rintamalla kehnosta maineesta suljettuaan monien pelien palvelimia pelaajien näkökulmasta aivan liian aikaisin.

Niin vihattu kuin EA onkin, ei firma tällä rintamalla asemoidu kuitenkaan yksipuolisesti roiston rooliin. Megajulkaisija tekee nimittäin tällä hetkellä kovasti työtä sen eteen, että vähän vanhempia Battlefield-klassikoita voi pelata jatkossakin moninpelinä.

Potentiaalinen ongelmatilanne syntyi, kun GameSpy Technology ilmoitti sulkevansa suurenmäärän pelipalvelimia. Suljettavien palvelinten listalta löytyi myös Battlefield 2, Battlefield: Bad Company 2 ja Battlefield 2142, monen muun pelin lisäksi. Ilman erityisiä toimenpiteitä palvelinten sulkeutuminen tarkoittaa samalla sitä, että verkkopelaaminen loppuu kyseisten pelien kohdalla.

EA on kuitenkin ilmoittanut, että työtä tehdään parhaillaan sen eteen, jotta mainittujen Battlefield-pelien kohdalla verkkosota voi jatkua Origin-palvelun puolella. Palvelinten siirtäminen ei onnistu sormia napsauttamalla, vaan matkan varrella on vielä joitakin teknisiä esteitä. EA aikoo kuitenkin päihittää nämä esteet niin, että pelaaminen voi jatkua, vaikka palvelinalusta vaihtuukin.

Lähde: Polygon

Lisää aiheesta

Arvostelussa Battlefield 4: Second Assault

Battlefield 4 nappasi myös PC-kultaa

WTF?! – Battlefield 4:n vaijeritorni muuttui jättiläisruoskaksi!

Muropaketin uusimmat