EA teki miljardituotot viime vuonna ja potkii nyt pihalle 800 työntekijää

30.03.2023 12:00 Muropaketin toimitus

Electronic Arts on ilmoittanut vähentävänsä työvoimasta 6 prosenttia, joten sadat työntekijät voivat menettää työpaikkansa peliyhtiöllä.

Muun muassa Battlefieldin, FIFAn ja The Simsin julkaisijana tunnettu Electronic Arts on ilmoittanut suurista työntekijävähennyksistä. The Hollywood Reporterin mukaan jättiyhtiö irtisanoo 6 prosenttia työntekijöistä, mikä tarkoittaa jopa 800 työpaikkaa.

Osalle työntekijöistä voidaan tarjotaan uusia työtehtäviä, mutta loput saavat jatkaa matkaa. Toimitusjohtaja Andrew Wilsonin mukaan EA arvioi myös uudelleen peliportfolioitaan ja vähentää toimistotilojen määrää.

Kuten pelisivusto Kotaku korostaa, ei EA:lla pitäisi ainakaan taloudellista pakkoa irtisanomisiin olla. Yhtiö teki viime vuonna viiden miljardin dollarin bruttotuotot, mikä oli 18 prosentin korostus edellisvuodesta.

Kotaku kertoo myös, että vasta viime kuussa EA irtisanoi 200 Apex Legendsin pelitestaajaa. Yhtiö myös lakkautti hiljattain Battlefield Mobile- ja Apex Legends Mobile -pelit, mikä voi olla osa Wilsonin mainitsemaa portfolion uudelleenarviointia.

Electronic Arts perustettiin vuonna 1982, ja se on yksi maailman suurimmista pelijulkaisijoista. Viime vuonna yhtiöllä oli vajaa 13 000 työntekijää.