EA:ko suuri saatana? Tämä kehittäjä on eri mieltä!

27.01.2016 11:00 | Juho Anttila

Megajulkaisija EA on firma, joka on saanut niskaansa vuosien varrella aika paljon paskaa, niin syystä kuin ehkä syyttäkin. Muun muassa Yhdysvaltojen paskimmaksi firmaksi toistuvasti valittu julkaisija kamppailee säännöllisesti pelaajien ykkösinhokin roolista esimerkiksi Activision Blizzardin ja Ubisoftin kanssa.

Voisi kuvitella, että dollarinkuvat silmissä toimimisesta syytetty megajulkaisija on kurja kumppani pienelle kehittäjälle. Ihan pian julkaistavaa sympaattista Unravelia kehittävän Coldwood Interactiven Martin Sahlinin kokemus yhteistyöstä EA:n kanssa on kuitenkin erilainen.

Martin Sahlin kertoo odottaneensa joutuvansa EA:n kiusaamaksi siinä vaiheessa, kun julkaisija lähti tekemään ostotarjousta Unravelista. Toisin kuitenkin kävi. Miehen ensitapaaminen EA:n Patrick Soderlundin kanssa kääntyi tilaisuudeksi, jossa Soderlund yritti parhaansa mukaan perustella Sahlinille, miksi EA on paras mahdollinen kumppani pienelle yritykselle.

Sahlinin mukaan EA:lla ei ollut minkäänlaisia taloudellisia syitä ryhtyä pienen Unravelin julkaisijaksi. Päätös haalia Unravel EA-talliin syntyi puhtaasti taiteellisista syistä. Mies kokee, että Coldwood Interactiven ohella myös EA suhtautuu Unraveliin intohimoisesti. Sahlinin yllätykseksi EA osoittautui lopulta pelätyn kiusaajan sijaan ystävälliseksi jättiläiseksi.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisätietoja: www.unravelgame.com

Lisää aiheesta

Söpö tasohyppely Unravel ajautui ongelmiin

Ihkuseikkailu Unravel sai julkaisupäivän

E3 2015: Unravel on lähes laittoman nätti ja symppis