Uusimmat

Ebola-kohu nosti epidemiasimulaatio Plague Incin pelaajamäärät kattoon

29.10.2014 21:00 Jukka O. Kauppinen

Plague Inc

Jokseenkin murhaavan, joskin myös tarpeettomastikin pelätyn ja kohutun Ebola-viruksen uusin leviämisaalto on aiheuttanut yllättävän piikin erään aiheeseen liittyvän videopelin suosiossa. Tappavia epidemioita simuloivan Plague Inc. –pelin lataus- ja pelaajamäärät ovat nousseet Ebolan kainalossa ennätyslukemiin.

Plague Inc. on aika karu peli. Sen pohjimmainen idea on näet luoda tappava epidemia ja levittää se kaikkialle maailmaan. Pelaaja voittaa, kun kaikki maailman ihmiset kuolevat.

Kun tappavat sairaudet ja epidemiat ovat kansakuntien huulella, niin myös epidemiapeli on löydetty uudestaan. Pelin latausmäärät ovat kasvaneet puolella ja viikottaisten pelaajien määrä nousi uuteen ennätykseen, neljään miljoonaan viikottaiseen pelaajaan. Tämä ylittää lähes miljoonalla aiemman ennätyksen. Alkujaan jo 2012 julkaistu peli on myös noussut takaisin maksullisten iOS-pelien latauslistoille.

Pelin kehittänyt Ndemic Creations keskustelee parhaillaan eri järjestöjen kanssa, jotta osa pelin tuotoista voitaisiin sijoittaa Ebolan vastaiseen tutkimus- ja torjuntatyöhön.

Lähde: Plague Inc. sees 50 per cent download spike due to Ebola fears

Lisää aiheesta

Maailman mauttomin Halloween-asu: seksikäs ebola-suojapuku 

Mies teki pelintartuntataudeista – valtion virkamiehet ottivat yhteyttä