UUSIMMAT

Edesmennyt John Hurt näytteli myös kahdessa unohdetussa ysäripelissä

29.01.2017 10:27 Muropaketin toimitus

Legendaarinen John Hurt näytteli elokuvien ohella myös kahdessa 1990-luvun FMV-pelissä, joita edes hieno näyttelijä ei onnistunut pelastamaan.

Kuten eilen kerroimme, brittinäyttelijä John Hurt menehtyi perjantain 77 vuoden iässä. Muun muassa alunperäisestä Alien-leffasta (1979) tuttu Hurt tunnetaan hienona draamanäyttelijänä ja kaksinkertaisena Oscar-voittajana, eikä ihme, että 1990-luvulla myös videopeliteollisuus keksi pestata näyttelijän kahteen rooliin.

Kotakun artikkelissa muistellaan Hurtin kahta epäonnista peliroolia. Sekä Privateer 2: The Darkening (1996) että Tender Loving Care (1998) olivat FMV- eli full-motion video -pelejä, joissa näyttelijöiden kanssa kuvattua live-kuvaa sekoitettiin videopeliin.

Privateer 2: The Darkening oli Wing Commanderin spin-off -peli, jota tähdittivät Hurtin ohella myös muun muassa Clive Owen ja Christopher Walken. Tender Loving Care puolestaan oli interaktiivinen psykologinen trilleri, jossa Hurt esitti lapsensa menettäneen pariskunnan psykiatria.

Hurtin roolisuorituksissa oli tuskin moittimista, mutta Kotakun mukaan molemmat pelit epäonnistuivat omilla tavoillaan, ja ajan myötä pelikehityksessä pääasiassa luovuttiin FMV-tekniikasta. Alta voit katsoa näytteet molemmista peleistä.

John Hurt
Kaikki jutut aiheesta

Muropaketin uusimmat