eDomen arvosteluviikko: Dragon Ball, Killzone 2, PES 2010, Ratchet & Clank, Shattered Horizon

31.10.2009 20:15 | Jukka O. Kauppinen

Viikko 43/2009 oli sekä ennakko- että moninpelipainotteinen. Mikä ei haittaa yhtään, kun listalla on muun muassa kotimainen huippupeli, Futuremarkin Shattered Horizon ja PS3:n upeimpiin tasoloikkiin lukeutuva Ratchet & Clank.

eDomen testissä:

  • Dragon Ball: Raging Blast -ennakko (PS3, Xbox 360)
  • Killzone 2 -moninpelikartat: Steel & Titanium, Flash & Thunder ja Napalm & Cordite (PS3)
  • Pro Evolution Soccer 2010 (PS3, Xbox 360)
  • Ratchet & Clank: A Crack in Time (PS3)
  • Shattered Horizon -ennakko (PC)

Dragon Ball: Raging Blast -ennakko (PS3, Xbox 360)

Dragon Ball on yksi niistä hämmentävistä japanilaisista anime/manga-sarjoista, jotka saavat aiheeseen vihkiytymättömät ihmettelemään tervejärkisyyttään. Kirjoja, lehtiä, tv-ohjelmia ja elokuvia ryöppyää joka suunnalta jatkuvasti. Niin myös kortti- ja videopelejä.

Dragon Ball: Raging Blast on tuorein tulokas 20-30 peliä käsittävään perheeseen, sijoittuen Dragon Ballin pidettyyn Budokai Tenkaichi -haaraumaan. Luvassa on pahuksen paljon tappelemista, mutta runsaiden tarinoiden kera.

Killzone 2 -moninpelikartat: Steel & Titanium, Flash & Thunder ja Napalm & Cordite (PS3)

Killzone 2 on Pleikkarin Gears of War. Molemmat tarjoavat miehisiä miehiä, rujoa sotaa ja kristallinkirkkaaksi hiottua toteutusta. Paremmuus kaksikon välillä ratkeaakin useimmiten sen mukaan, kumpi konsoli television alla sattuu majailemaan.

Velipuolensa lailla myös Tappoalueen hektinen moninpeli on saanut lisätukea ladattavien karttapakettien muodossa. Ovatko tarjolla olevat kolme kahden kentän kokonaisuutta niihin uppoavien eurojen arvoisia?

Pro Evolution Soccer 2010 (PS3, Xbox 360)

Perinteisen pelisarjan kunnian ollessa pelissä voisi peliltä odottaa mestariteosta. Valitettavasti viime vuodet eivät ole onnistuneet jalkapalloguru Seabassin kehitysryhmältä suunnitelmien mukaisesti. Kaupan hyllyille ilmestyneet pelit ovat olleet keskeneräisiä pettymyksiä.

Kehitysryhmä on kuitenkin päättänyt korjata viime vuosina vaivanneet puutteet ja muokata peliä sarjan viidennen osan tyyliseksi. Kehitystä on tapahtunut monella osa-alueella, mutta riittääkö se?

Ratchet & Clank: A Crack in Time (PS3)

Ollaanpa rehellisiä: Tools of Destruction oli Ratchet & Clank -pelinä hyvä, mutta uuden sukupolven pelinavauksena se jätti toivomisen varaa. Suuret uudistukset ja uudet ideat loistivat poissaolollaan, mutta perinteisen hyvä pelattavuus ja karkkigrafiikat paikkasivat paljon. Sama linja jatkui Quest for Bootyssä.

A Crack in Time ei vieläkään keksi pyörää uudelleen, mutta koska tämä pyörä on tehty puhtaasta platinasta ja on kiinnitetty aikakoneena toimivaan DeLoreaniin, ketä kiinnostaa jos se sattuukin olemaan pyöreä?

Shattered Horizon -ennakko (PC)

Lähitulevaisuudesta kuuluu kummia. Ihmiskunta häärii turhan ahneena kuu-ukon kimpussa ja poks vaan, sinisen pallon pikkuveli murtuu ihan sirpaleiksi. Syyttelyksihän se menee ja pian ovat astronautit tukkanuottasilla romun ja kuupölyn seassa.

Suomalaisen Futuremarkin ensikosketus pelimaailman puolelle tarjoilee kaikille tiimipohjaisen räiskinnän ystäville kosolti painotonta asiaa kuukonfliktin tiimoilta. Kurkistimme, onko luvassa suuri askel myös suomalaiselle peliteollisuudelle.

Kuulumia artikkelirintamalta

Ratchet & Clank Future: A Crack in Time sisältää enemmän tarinaa

Sonyn konsolien suosituimpiin ja tunnetuimpiin pelisarjoihin kuuluva Ratchet & Clank on niin lähellä PlayStationien maskottia kuin vain mahdollista. Kissamainen Ratchet robottiystävineen on viihdyttänyt meitä jo seitsemän vuoden ajan.

Sarjan seuraava osa laskeutuu keskuuteemme marraskuussa. Future-trilogian päättävä A Crack in Time lupaa solmia yhteen ison kasan pelisarjan vielä irrallaan olevia tarinoita ja tarjota siinä ohessa myös maittavan toimintaseikkailun. eDome otti selvää mitä on luvassa.

Forza Motorsport 3 – haastattelussa Turn 10:n autopeliguru Dan Greenawalt

Oletteko kuulleet pelistä Forza Motorsport 3? Tuosta autopelien uudeksi ylijumalaksi, konsolikuskien pyörryttäjäksi ja digitaalisen autourheilun kaviaariksi kutsutusta videopelistä?

Kyseinen ihan kelpo Xbox 360 –ajopeli ilmestyy kauppoihin 23.10. Kuten ehkä huomasitte, eDome piipahti taannoin tutustumassa peliin hieman etukäteen. Samalla reissulla juttelimme myös Forza 3 –projektia vetäneen Dan Greenawaltin kanssa. Katso haastattelu tästä! Näin!

Edelliset pelijutut

Viikon 42 jutuista lukijat äänestivät selkeästi mielenkiintoisimmaksi Juho Anttilan testin FIFA 10 –futispelistä, komealla 50 prosentin äänisaaliilla. Seuraavilta sijoilta löytyy Kauppisen testi Magna Carta 2 –roolipelistä (22%) ja Anttilan ennakko MAG-räiskinnästä (17%).

Ben 10 Alien Force (PS2, PSP)

FIFA 10 (PS3, Xbox 360)

G.I. Joe: The Rise of Cobra (PS2, PS3, Wii, Xbox 360)

MAG-ennakko (PS3)

Magna Carta 2 (Xbox 360)

Section 8 (PC, Xbox 360)

Viikon mielenkiintoisin arvostelu/ennakko oli...

Katso tilanne vastaamatta