UUSIMMAT

eDomen arvosteluviikko: Dynasty Warriors, GTA IV, Madden 2008, Puzzle Quest, Viking

02.05.2008 18:42 | Jukka O. Kauppinen

Vaikka tällä viikolla julkaistiinkin useita arvosteluja, keskittyi koko viikko – ja edellinenkin – vain yhden pelin ympärille. GTA. GTA4. Grand Theft Auto IV. Muusta ei pelimaailmassa puhuttukaan. Eikä ihan vielä vähään aikaan puhutakaan. Mutta yritetään kuitenkin muistaa näitä muitakin hyviä pelejä…

Dynasty Warriors: Gundam (PS2, PS3, 360)

Dynasty Warriors -pelit ovat jo vuosia kuuluneet monien suosikkilistoille, eivätkä syyttä. Onhan siinä meininkiä, kun antiikin Kiinassa pistetään satoja lantsareita poikki ja pinoon elämää suuremmilla aseilla.

Pelisarja jättää nyt kuitenkin antiikin Kiinan pölyt taakseen lähtee suorittamaan uutta, outoa aluevaltausta. Toimiiko Dynasty Warriors jos sen hahmot korvataan Gundam-animeroboteille?

Grand Theft Auto IV (PS3, 360)

Grand Theft Auto IV on yksi niistä tapauksista, joita jokainen itseään kunnioittava kriitikko lähestyy pelonsekaisen kunnioituksen vallassa. Varsinkin pelitoimittajan on suorastaan ilahduttavaa törmätä peliin, joka uskaltaa koetella paitsi genrensä, myös koko mediansa rajoja. Peli, joka yrittää, uskaltaa ja onnistuu. Mikä voisikaan olla riemastuttavampaa?

Samaan aikaan on kuitenkin kohdattava tosiasiat silmästä silmään ja tunnustettava, että Grand Theft Auto IV on niin laaja mittakaavaltaan, sisällöltään ja aihepiiriltään, ettei sen kaikille osa-alueille voi mitenkään tehdä oikeutta ilman, että pelistä kirjoittaisi kokonaisen kirjan.

Madden NFL 2008 (PS3, 360)

Madden 08 on mielenkiintoinen peli, joka ei tule varmastikaan saamaan Suomessa ansaitsemaansa huomiota, onhan koko laji kuitenkin näillä nurkilla pienen porukan juttu. Tämä on harmi, sillä peli on EA Sportsin urheiluimperiumin lippulaiva, joka saa firmalta joka vuosi eniten huomiota.

Näin ainakin teoriassa, sillä NFL-lisenssin mentyä yksinoikeudella EA:lle pelisarja on polkenut paikallaan jo pari vuotta. Tähän painokseen luvattiin kuitenkin reilusti uudistuksia, mutta lupauksia on kuultu aiemminkin. Miten kävi?

Puzzle Quest: Challenge of the Warlords (DS, Mac, PC, PS2, PSP, Wii, 360)

Bejeweled-tyylistä puzzlemeininkiä roolipelillisiin elementteihin yhdistelevä Puzzle Quest: Challenge of the Warlords -peli on lähes levinnyt jokaiselle kuviteltavissa olevalle pelialustalle. Lähes tuiki tuntemattoman Infinite Interactiven ja julkaisija D3:n usko tuotteeseen on siis kivenkova.

eDomen toimituksen likaisiin näppeihin pelistä päätyi Wii-versio, ja sitä kautta voimme vastata kerralla kahteen kysymykseen. Kuinka pelin resepti itsessään toimii, ja tekevätkö Wii-spesifiset kontrollit pelille hyvää, vai kuten valitettavan usein, huonoa?

Viking: Battle for Asgard (PS3, 360)

Siman nautiskelua, barbaarimaista käytöstä ja yllättäviä väkivallan purkauksia – kyseessä lienee hiljattain vietetty jokakeväinen kansanjuhla? Ei, vaan viikinkien villiä arkea vuosisatojen takaa.

Haraldhirmuisten karski käytös soveltuu mitä mainioimmin videopelin pohjaksi. Tuore toimintaseikkailu tarjoaa kolpakkokaupalla kepeää viikinkiviihdettä. Ehkä liiankin kepeää. Viking: Battle for Asgard on nimittäin simppeli seikkailu, joka komeiden kulissiensa avulla verhoaa todellisen luonteensa.

Kuulumisia artikkelirintamalta:

Grand Theft Auto IV – ensimmäiset 24 tuntia

Kuten varmasti suuri osa saitin lukijoista, myös me olemme viettäneet viime päivät Grand Theft Auto IV:n parissa. Rockstarin gangsterieepoksella kun on paha tapa viedä mukanaan sen pikkusormen lisäksi puoli torsoa.

Lopullinen arvostelu ilmestyy lähipäivinä, mutta sitä ennen halusimme palata vielä kerran Liberty Cityn tunnelmiin. Luvassa on fiilistelyä ja ikimuistoisia hetkiä taipaleen varrelta.

GTA IV – ensimmäiset kaksi tuntia

Tätä päivää on odotettu kuukausia. GTA IV, Rockstarin viimeisin, suurin ja kaunein gangsterieepos on vihdoin saapunut. Ei ehkä vielä kauppojen hyllyille, mutta ainakin eDomen tiukan testiryhmän kätösiin.

Vaikka pelillä on pituutta kuin Siperian talvella, ehdimme pelata peliä pari tuntia ja testailla kummankin konsolin versioita. Miltä tuntuu ja millaisia ne laitteiden väliset erot lopulta ovat? Vastaus voi yllättää ja järkyttää.

Grand Theft Auto –pelien uutis- ja arvostelukooste – kuohunaa vuosien varrelta

Rockstarin Grand Theft Auto –sarjan pelit ovat herättäneet huomiota jo sarjan ihka ensimmäisestä osasta alkaen. Tosin kiitos ensimmäisen pelin aiheuttamasta kohusta kuuluu ennen kaikkea onnistuneelle markkinointikampanjalle, jonka avulla Rockstar onnistui valjastamaan jopa Britannian parlamentin pelin markkinointivälineeksi.

Koostimme eDomen arkistosta mittavan annoksen Grand Theft Auto –pelisarjasta kertovia arvosteluja, artikkeleja ja uutisia. Erityisesti GTA4-pelin draamaa voi seurata uutisten myötä.

Wiikon wanha: Warhawk

Ensimmäisen PlayStationin julkaisupelien helmiin lukeutui Singletracin tekemä Warhawk. Pelaajat ohjastivat taisteluhelikopteria, jolla lennettiin pitkin tunnelimaisia kenttiä tuhoten kaiken, mikä eteen uskalsi tulla.

Julkaisunsa aikoihin Warhawk oli huima kokemus. Yksityiskohtainen 3d-grafiikka oli todella hienoa. Ympäristöt olivat aidon näköisiä ja hyvin kuvitettuja, joskin nykypäivänä ne näyttävät melkoisen hirveiltä.

Model Expo 2008 – videokooste

Suomen mallari- ja lennokkikansan suurin vuosittainen tapahtuma, Model Expo, on jälleen kerran takanapäin. Pienoismalli- ja harrastemessut keräsivät kolmen päivän aikana useita kymmeniätuhansia vieraita katselemaan mitä kaikkea pienoismallien, lennokkien, radio-ohjattavien vekottimien ja näpräysharrasteiden parissa voi tehdä.

Koostimme tapahtuman näkymät muutamaan videopätkään. Videot antavat kohtalaisen kuvan siitä mitä messuilla nähtiin ja ihailtiin niin laivojen, lennokkien, autojen kuin muunkin mukavan saralta.

Edellisen viikon peliarvostelut:

Viime viikon arvosteluista lukijoita kiinnosti selkeästi eniten Jukka O. Kauppisen Assassin’s Creed Director’s Cut (62,5%). Perässä tulivat Antti Mutan Condemned 2 (21,9%) ja Miikka Lehtosen Mythos-ennakko (12,5%). Muille jäikin vain säälimurusia…

Assassin’s Creed Director’s Cut (PC)

Condemned 2 (PS3, 360)

Disney Friends (DS)

MX vs. ATV Untamed (PS2, PS3, 360)

Mythos-ennakko (PC)

Naruto: Ultimate Ninja 2 (PS2)

NBA 2K8 (PS2, PS3, 360)

No More Heroes (Wii)

Muropaketin uusimmat