Uusimmat

Eduskuntaan perustettiin oma peliklubi

17.06.2016 14:41 Miikka Lehtonen

Välillä tuntuu siltä, että pelaajien ja päättäjien välissä on kilometrin kokoinen kuilu. Pelaamista on helppo demonisoida, sillä se näyttää ulospäin pelottavalta maailmalta, jota ei välttämättä helposti ymmärrä. Suomessa ongelmaa ollaan nyt korjaamassa Eduskunnan peliklubin kautta.

Nyt on todellakin käynyt niin hienosti, että Suomen Eduskuntaan on perustettu oma peliklubi. Peliklubin aiheena ovat ”video- ja tietokonepelit sekä uudet lauta- ja korttipelit” ja sen tavoitteena on ”poikkipoliittinen yhdessä viihtyminen, suomalaisen pelialan toimintaedellytysten parantaminen ja pelien, pelillisyyden ja pelillistämisen edistäminen ja hyödyntäminen”. Peliklubin hallituksen puheenjohtajaksi on valittu perussuomalaisten Simon Elo, joka on uransa aikana kirjoittanut peleistä myös Domeen. Klubin varapuheenjohtaja on vihreiden Olli-Poika Parviainen. Kansanedustajista klubin hallitukseen valittiin myös niin ikään vihreitä edustava ja pitkään peleistä, digikulttuurista ja tietotekniikasta kirjoittanut, sekä niiden asiaa ajanut Jyrki Kasvi.

Hieno käänne, joka on ollut tuloillaan jo jonkin aikaa. Asiasta on puhuttu jo pitkään ja pelikerhon olemassaolo on todettu tarpeelliseksi ja ajankohtaiseksi asiaksi. Itsekin elämäni pelien parissa käyttäneenä / hukanneena voin vain todeta, että pelikerho on erinomaisen positiivinen juttu. Jo pelkästään se, että peleistä ja pelaamisesta tehdään vähemmän pelottava ja helpommin lähestyttävä asia niinkin tärkeässä poliittisessa elimessä kuin Eduskunnassa on hyvä juttu. Jos kansanedustajat ja heidän avustajansa saavat enemmän positiivisia kokemuksia pelien ja pelaamisen parista, ehkä se jättikokoinen kuilu alkaa kutistua ainakin toiselta rannaltaan.

Iso peukku siis asiaa ajaneiden ja mukana toiminnassa olevien suuntaan.

Lähde: Facebook