Uusimmat

Eeppinen Civilization V –matsi peluuttaa 42 tekoälypelaajaa keskenään

23.03.2015 19:30 Jukka O. Kauppinen

Civilization V tarjoaa pelaajille valtavasti hupia ja ajanvietettä, välillä myös yllättävillä tavoilla. Ja TPangolinin pyörittämä Battle Royale -kampanja se vasta viihdettä onkin. Hiljalleen etenevää, eeppistä ja jännittävää strategiaviihdettä.

Battle Royalessa on näet laitettu vastakkain 42 tekoälyn komentamaa sivilisaatiota, jotka matsaavat keskenään maailman johtajuudesta. Tällä hetkellä tekoälyjen sota on edennyt vuoroon 239, joskin peli ehätti hyytyä välillä tallennustiedoston hajotessa. Tiettävästi ongelma on sittemmin jo korjattu.

Pelin tapahtumia seurataan kiihkeästi monella suunnalla. Tietokoneiden vuoroja esimerkiksi livestriimataan ja niistä keskustellaan foorumeilla. Huipennuksia ovat kuitenkin vuorokoosteet, jotka TPangolin julkaisee Imgur-kuvapalvelun kautta kommentaareineen.

Aivan upeaa settiä. Välillä tekoälyt tekevät päättömiä liikkeitä ja rakennelmia, välillä ne sotivat viimeisen päälle rautaisesti ja laajamittaisesti. Kuva- ja tekstiraporttien lukemiseen saa helposti kulutettua muutamankin tunnin, joten älkää sukeltako Battle Royalen pariin ihan kesken työpäivää.

Lisätietoja: [Battle Royale] Frequently Asked Questions | Information and Discussion Thread

Lisätietoja: Battle Royale –vuorot 224-239

Lähde: RPS

Lisää aiheesta

Civilization V (PC) 

Civilization 5 sisältää suunnattoman listan uudistuksia, joita kaikkia on tässä asiayhteydessä turha lähteä erittelemään. Todettakoon vain, että peli on aiempia jouhevampi, järkevämpi ja mukavampi pelikokemus. Leikkuupölkylle on joutunut muutamia pelaajien kaipaamia asioita, kuten esimerkiksi uskonto, mutta niiden vastapainona positiiviselle puolelle on kasattu vaikka mitä mukavaa.