UUSIMMAT

Ehkä kaikkien aikojen fiksuin kannanotto pelien ja väkivallan suhteesta

01.02.2013 10:00 | Miikka Lehtonen

Pelitoimittaja Adam Sessler on fiksu mies, sen tietävät kaikki hänen tekstejään lukeneet ja videoita katsoneet. Nyt mies kutsuttiin Fox Newsin vieraaksi puhumaan pelien ja väkivallan suhteesta. Tuloksena oli ehkä kaikkien aikojen paras kannanotto.

Pelien ja väkivallan suhteesta on puhuttu paljon. Ehkä liikaakin. Tai toisaalta ehkä ei tarpeeksi, ainakaan oikealla tavalla. Keskustelu kun yleensä muuttuu alta aikayksikön hysteeriseksi kiljumiseksi ja ”think of the children” -tason kliseiksi. Siinä sivussa unohtuu paljon oleellista, kuten se, että väkivaltaisia pelejä ei suinkaan ole tehty tai tarkoitettu lapsille.

Kun näen ruudullani yhdistelmän ”Fox News” ja ”väkivalta”, sydämeni missaa pari lyöntiä. Kyseinen kanavahan on aikanaan kunnostautunut Mass Effect -pornodebaateillaan ja muilla huikeilla journalismin tähtihetkillä. Mutta kehutaan kun on kehuttavaa: nyt meni hyvin. Asiallista keskustelua ja vieraana olleelle Adam Sesslerille annettiin aikaa ja tilaa selittää kantansa, joka oli aivan huikaisevan fiksu ja järkevä.

Katso itse.

 

Kuten YouTube-kommentaattori toteaa, ”aivoni saivat juuri stondiksen”. Hyvä, Adam!

Lisää aiheesta

Fanipojat, hommatkaa elämä

Pelitoimittaja suuttui taas pelaajille

Peliväkivalta ei pärjää tosielämän väkivallalle

Muropaketin uusimmat