UUSIMMAT

Ehostettu Blade Runner -peli sai kurjan vastaanoton, näin kävi fanien tekemälle rakastetulle versiolle

24.06.2022 17:45 Muropaketin toimitus

Äskettäin julkaistu Blade Runner Enhanced Edition ei ole pelaajien mieleen, sillä fanien tekemä versio samaisesta pelistä kiinnostaa enemmän.

Nightdive Studios julkaisi Blade Runner Enhanced Edition -pelin, joka on ehostettu versio vuoden 1997 seikkailupelistä. Blade Runner oli aiemmin saatavilla GOG-pelikaupassa fanien tekemänä ScummVM-versiona, joka poistettiin kokonaisuutena myynnistä Enhanced Edition -julkaisun tieltä. Sen voi ostaa Enhanced Edition -version lisäosana, mutta se vaatii peruspelin hankkimisen. Enhanced Edition -peliä ei otettu hyvin vastaan, sillä sitä pidetään huonompana vaihtoehtona, jos sitä vertaa fanien tekemään versioon. Asiastaa kertoo Eurogamer.

ScummVM on fanien luoma ohjelmisto, jolla voi pelata vanhoja seikkailupelejä, jotka eivät muuten toimi nykyaikaisilla tietokoneilla.

“Nightdive Studios julkaisi niinsanotusti ehostetun version pelistä, joka on kaikin tavoin rumempi ja bugisempi kuin meidän pelimme. Se ei tarjoa mitään uutta kuin huonon konsoliversion. Nightdive Studios sai meiltä luvan käyttää pelissään meidän versiomme tekstityksiä, mutta yhtiö ei mainitse pelissä meitä sanallakaan”, kirjoitti ScummVM-kehittäjä Thomas Fach-Pedersen.

Fach-Pedersen lisäsi pettyneensä siihen, kuinka GOG teki ilmaiseksi tehdystä pelistä pelkän lisäosan jonkun muun hyvin keskinkertaiseen ja maksulliseen tuotteeseen.

Blade Runner Enhanced Edition sai Steamissa enimmäkseen kielteisen arvosanan pelaajilta. Peliä pidetään alkuperäistä rumemman näköisenä ja bugisempana, ja useat Steam-käyttäjät ovat vaatineet pelistä rahat takaisin vain 15 minuutin mittaisen pelisession jälkeen.

LUE MYÖS: Peliklassikko System Shockin uusintaversio näyttää upealta uudella trailerilla