Ei tosiaankaan näin: pelikriitikko jäi kiinni julkaisemattoman pelin arvostelukappaleen kaupittelusta

04.05.2018 18:22 | Muropaketin toimitus

Peliarvostelija on jäänyt kiinni julkaisemattoman pelin latauskoodin myymisestä.

Useimmille arvostelijoille arvostelukappaleen saaminen on etuoikeus, koska yleensä arvosteltavaa peliä ei ole vielä julkaistu. Immortal Redneck -pelin kehittäjät ovat huomanneet, etteivät kaikki pelikriitikot omaa yhtä korkeaa moraalia.

Immortal Redneck on ilmestymässä pian Switchille ja eräs arvostelukappaleen saanut henkilö on laittanut pelin myyntiin Ebay-kauppasivustolle.

Redditissä on käyty keskustelua siitä, että Ebayssa on ollut myynti-ilmoitus julkaisemattoman Immortal Redneck -pelistä Nintendo Switchille. Kyseinen Reddit-käyttäjä osti 16 dollarilla (reilut 13 euroa) pelin latauskoodin, joka vielä sattui toimimaan.

Pian Immortal Redneckin kehittäjät saivat asiasta vihiä.

“Olemme itsekin saaneet hyvin rajoitetun määrä arvostelukoodeja. PR-tiimimme on hyvin tarkkana siitä kuka arvostelukoodin oikein saa”, pelikehittäjät twiittasivat.

Ebayn sääntöjen mukaan kauppapaikalla ei saa myydä tuotteita, kuten pelejä, joita ei ole vielä virallisesti julkaistu. Immortal Redneckin tiimi otti yhtettä asian huomanneeseen Reddit-käyttäjään ja sai selville myyjän henkilöllisyyden.

Tiimi antoi Reddit-käyttäjän pitää hankkimansa pelin.

Arvostelukoodit ja niitä seuraavat arvostelut ovat monelle indie-studiolle hyvin tärkeitä, sillä usein näillä kehittäjillä ei ole varaa isoihin mainoskampanjoihin. Tällöin arvostelut ovat peleille parasta mahdollista, ja usein ainoaa, mainosta.

Immortal Redneck on Egyptin pyramideille sijoittuva ensimmäisen persoonan räiskintä. Se on parhaillaan saatavilla PlayStation 4:lle, Steamissa ja Xbox Onelle.

Peli julkaistaan Nintendo Switchille toukokuun 10. päivä.