Ei tullut Cypress Hill -laulajasta miljonääriä GTA:n kustannuksella

04.11.2012 11:11 Juho Anttila

Pari vuotta sitten Domessakin naureskeltiin oikeusdraamalla, jossa Cypress Hill -yhtyeen taustalaulaja Michael ”Shagg” Washington haastoi Rockstarin oikeuteen. Syynä haasteeseen oli se, että Grand Theft Auto: San Andreas kopioi tarinaansa väitteen mukaan Shaggin koko elämän.

Hölmöltähän tapaus kuulosti jo silloin ja nyt myös oikeus on todennut syytteet perättömiksi. Shagg jäi siis ilman tavoittelemaansa vaatimatonta 250 miljoonan dollarin pottia. Todennäköisesti valtava pettymys miehelle itselleen, mutta muuten ei järin suuri yllätys.

Washingtonia toki haastateltiin pelin suunnitteluprosessin aikana ja miestä kiitetään myös pelin lopputeksteissä. Oikeus ei kuitenkaan katsonut syyttäjän pystyneen esittämään minkäänlaisia todisteita siitä, että pelin päähenkilö olisi ollut kopio aidosta Shaggista.

Kun väitteet Shaggin elämää kopioivasta tarinasta kaatuivat, jäi jäljelle vain pelin päähenkilön ja Shaggin ulkonäön vertaileminen. Omalla tavallaan riemastuttavasti oikeus totesi, että pelin päähenkilö muistuttaa kyllä Shaggia, mutta niin tekevät myös sadat muut tummaihoiset miehet. Kopiointisyytteen todentamiseksi olisi pitänyt pystyä osoittamaan tatuointeja tai muita selvästi yksilöiviä yhteisiä piirteitä pelin päähenkilön ja Shaggin välillä.

Parempi onni ensi kerralla, Shagg.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

San Andreas vie Rockstarin taas oikeuden eteen

Grand Theft Auto: San Andreasin Hot Coffee –seksiskandaalin järkytykset korvataan pelaajille käteisellä

Will Wright tukkanuottasilla – nyt kaikki on taas hyvin

Lue myös

Carrier Command Gaea Mission (PC, Xbox 360)

Need for Speed: Most Wanted tuntuu avoimen riemastuttavalta kaahailulta

Nyt irtoaa EA-klassikkoja halvalla

Wreck-It Ralph -elokuva on tehty rakkaudesta peleihin