Uusimmat

Eidos-pomo perusti uuden pelitalon

29.08.2006 17:07 Jukka O. Kauppinen

Eidos-kustantajan luova johtaja Patrick O-Luanaigh irtisanoutui pelijätin palveluksesta perustaakseen oman pelistudion. Tempaus on ensimmäinen pitkään aikaan, kun joku tunnettu pelialan hahmo irtautuu menestyvästä yhtiöstä oman vapauden toivossa.

Britannian peliala on tiivistynyt ja keskittynyt monen vuoden ajan. Siinä sivussa sadat itsenäiset pelistudiot ovat heittäneet henkensä. Edellisen kahden vuoden aikana kolme neljäsosaa brittiläisistä pelistudioista on tehnyt konkurssin. Niinpä uusien synnyttäminen on vähintäänkin rohkea liike, jopa uhkarohkea.

Tunnettu nimi ja kredibiliteetti tosin auttavat aina, jonkin verran. O’Luanaigh on ollut mukana muun muassa Tomb Raiderien ja Hitmanien työstämisessä, joten miehellä lienee ainakin jonkinlainen vainu hittipelien tuotannosta.

Uusi studio on nimeltään nDreams, mutta sen tulevasta tuotannosta ei ole vielä kummoisia tietoja. Pääjehu on lähinnä todennut, että ”näen nDreamsin mahdollisuutena toteuttaa monia tarinankerrontaan liittyviä ideoitani.”

Mitään järisyttävää nDreamsilta ei siis kannata vielä odottaa, mutta uutisen juju onkin toisaalla. Joku vielä uskaltaa Britanniassakin, tuossa teurastettujen pelitalojen hautausmaassa.