UUSIMMAT

Eksyneet, kadonneet löytyivät. Lost muuttuu peliksi.

02.06.2006 15:59 | Muropaketin toimitus

Eksyneet, kadonneet löytyivät. Lost muuttuu peliksi.

Telkkarin hittisarja Lost siirtyy myös pelimuotoon, mikä ei ole varsinainen yllätys. Onhan tätä jo povattu ja odoteltukin jonkin aikaa, oikeastaan kysymys kuuluukin että miksi asiasta on päästy sopimukseen vasta nyt.

Lostin harhailut autiolta näyttävällä saarella muuttuvat peliksi Ubisoftin Montrealin studion käsissä. Peli saapunee kauppoihin ensi vuoden puolella, alustoinaan niin pc kuin kaikki mahdolliset koti- ja käsikonsolit.

Eksyneet, kadonneet löytyivät. Lost muuttuu peliksi.
”Pelin kehityssopimus on todiste siitä miten vahva Lostin brändistä on kasvanut. Luomme nyt Ubisoftin kanssa pelielämyksen, joka vie fanit yhä syvemmälle sarjan mysteerien syövereihin”, kehuu Touchstone Television, sarjan tuottajayhtiö.
Lost-pelin mahdollisia ominaisuuksia on ehditty arpoa ja fantasioida pelaajakansan keskuudessa monin tavoin. Ubisoft ei kuitenkaan kerro vielä mitään pelin olemuksesta, vaan keskittyy enemmänkin tv-sarjan tarjoamiin mahdollisuuksiin.

”Meillä on nyt mahdollisuus kertoa uusia interaktiivisia tarinoita Lost-maailmasta, ja toivoaksemme teemme nyt pelin jota on hauska sekä tehdä että pelata.”

”Lostin faneille ei enää riitä pelkkä Lostin katsominen, joten mahdollisuus laajentaa ilmiötä interaktiiviseksi kuluttajaelämykseksi on upeaa. Lostin vetovoima pohjautuu vahvasti hahmojen omiin tarinoihin ja vetoaviin mysteereihin.”

Paljon puhetta, vähemmän tietoa. Näyttää kuitenkin siltä, että peli ei seuraa orjallisesti tv-sarjan tapahtumia, vaan luo sen raameihin sijoittuvia uusia sivutarinoita. Kenties pelien yleisjuoni menee sarjan mukaisesti, mutta tapahtumia seurataan uusista näkökulmista, muiden henkilöjen kokemusten kautta.

Verrattain hyvää peliä lienee kuitenkin lupa odottaa, etenkin kun Ubisoftilla on entuudestaan hyvin kokemusta elokuvapelien tekemisestä. Esimerkiksi taannoinen King Kong oli eräs parhaista elokuvan pohjalta tehdyistä lisenssipeleistä koskaan.

Ubisoft Montreal vastasi myös King Kong -pelistä, kuten myös muun muassa Prince of Persioista, Splinter Celleistä ja Far Cry Instincts -epelistä.

Eksyneet, kadonneet löytyivät. Lost muuttuu peliksi.