Eläinten vallankumous – arvostelussa äimistyttävä Tokyo Jungle

04.10.2012 20:15 | Jukka O. Kauppinen

Tokyo Jungle on ihmeellinen ja ainutkertainen peli. Miikka Lehtonen oli kovin otettu ja niin meikäläinenkin jo jutun lukemisesta. Tätä täytyy pelata! Ai miksikö? No:

Tokyo Junglen maailma on synkkä. Ihmiskunta on kadonnut jälkiä jättämättä johonkin muutamaa kymmentä vuotta aikaisemmin ja eläinten jengit pitävät hallussaan maailman suurkaupunkien villiintyneitä raunoita. Ja kun sanon eläinten jengit, tarkoitan myös sitä: eläimet ovat järjestäytyneet jengeiksi, jotka sitten kilpailevat keskenään reviiristä.

Tämähän kuulostaa periaatteessa ihan oikealta eläinmaailmalta, mutta ensimmäiset vihjeet Tokyo Junglen outoudesta – jos siis se ei riittänyt, että ensimmäinen pelihahmo on pieni pomeranialaiskoira – saadaan, kun ruudun yläkulmassa oleva uutisvieritin ilmoittaa, että Shibuyan rautatieaseman alueella koirien ja apinoiden välit ovat huonontuneet avoimeksi sodaksi ja että samaisen rautatieaseman kellareita terrorisoi ”häirikköhyeenoiden” jengi.

Ja tässä outojen eläinten ja raunioituneiden talojen maailmassa pitäisi sitten selvitä. Tokyo Jungle kun on selviytymisseikkailu, jossa valitaan oma hahmonsa kymmenten erilaisten eläinten joukosta. Tarjolla on niin lihan- kuin kasvissyöjiäkin, joista kumpikin kategoria sisältää elukoita kissoista ja gaselleista alligaattoreihin, virtahepoihin, karhuihin ja dinosauruksiin saakka. Niin, miksipä dinosauruksetkin eivät tekisi comebackia ihmisten lähdettyä?

Lue koko arvostelu: Tokyo Jungle (PS3)

Kokeile

Tämä ei ole välttämättä huippupeli. Sitä ei välttämättä nähdä myyntilistojen kärjessä tai vuoden peli-listoilla. Ideat ja omaperäinen toteutus saavat sen kuitenkin erottumaan joukosta. Uskomme, että moni voi sitä kokeilemalla löytää kätketyn helmen.

Lue myös

Borderlands 2 (PC, PS3, Xbox 360)

Darksiders II (PC, PS3, Xbox 360)

Mass Effect 3: Leviathan DLC (PC, PS3, Xbox 360)

Resident Evil 6 (PC, PS3, Xbox 360)

Tales of Graces-f (PS3)