Elämä on teurastamo. Kauhuseikkailu Amnesia lupaa järkyttää. Pian.

30.08.2013 17:38 | Jukka O. Kauppinen

”Maailma on kone. Kone sioille. Sioille, jotka kelpaavat vain teurastettaviksi.”

Näin kuvataan ruotsalaisen Frictional Gamesin seuraava peliä. Frictional Games tunnetaan upeista ja tunnelmallisista Amnesia-seikkailupeleistä, jotka saavat nyt jatkoa Amnesia: A Machine For Pigs –pelistä.

Uusi Amnesia on The Chinese Room –studion luoma seikkailupeli. Studio tunnetaan erityisesti äimistyttävästä Dear Esther –indieseikkailusta, ja ilmeisesti vaikuttava tarinankerronnallinen tyyli säväyttää tässäkin oikein tuntuvasti.

Peli vie meidät vuoteen 1899, kun teollisuuspamppu Oswald Mandus herää kammottavaan painajaiseen…

Alkujaan pelin piti saapua jo joskus 2012, mutta projekti on vähän viipynyt.

”Miksi alunperin Halloween 2012:lle ajoitettu peli on myöhästynyt näin paljon? Alkujaan luulimme, että peli tulisi olemaan vain lyhyt ja kokeellinen peli, joka sijoittuisi Amnesian maailmaan. Thechineseroomilla oli kuitenkin visio, joka oli sitä suurempi. Kun työ edistyi, tajusimme, että potentiaalia oli paljon suurempaankin projektiin. Lopputulos ei ole sitä, mitä alunperin kuvittelimme, vaan täysiverinen Amnesia-peli. Ehkä erilainen Amnesia, mutta ei todellakaan mikään lyhyt kokeilu.”

Lisätietoja: http://aamfp.com/

 

 

Amnesia: The Dark Descent (PC) 

Amnesia: The Dark Descent on lovecraftmainen tarina pelosta, pimeydestä ja hulluudesta. Tie vie syvemmälle raunioituneen linnan ja horjuvan mielenterveyden syövereihin.

Penumbra Collection (PC) 

Penumbra on pelimarkkinoiden erikoisempia tapauksia. Se tuo kauhuseikkailuun uutta näkökulmaa: ensimmäisestä persoonasta kuvattu peli antaisi olettaa luvassa olevan räiskintää. Sen sijaan pääpaino on silkassa hengissäpysymisellä ja mysteereiden selvittämisellä.

Penumbra: Black Plague -kauhupelin tekijät tuplahaastattelussa 

Penumbraa ja Frictionalia käsitellään tässä kahden eri haastattelun ja kolmen videon verran. Olkaa hyvä, Thomas Grip ja Jens Nilsson.

 

Lisää aiheesta

Amnesia-kehittäjien kiitos Humble Bundlelle: Uusi A Machine for Pigs -traileri 

Kauhuseikkailu Amnesia 2 siirtyi ensi vuoteen. Surullinen hymiö! 

Kohta rusto lentää: A Machine for Pigs on miltei valmis!