Uusimmat

Elämää pelialalla: yhä pitkiä viikkoja, yhä palkattomia ylitöitä, kiitoksena pizzaa

18.09.2015 12:56 Jukka O. Kauppinen

Pelialan kehittäjien etujärjestö IGDAn tekemän tutkimuksen mukaan videopelien kehittäjien elämä on edelleen aika lailla rankempaa kuin peruspalkansaajan. Tilanne on kohentunut kummasti sitten EA spouse –skandaalin, mutta yhä edelleen 62 prosenttia pelikehittäjistä kompastelee kehitysvaiheen lopun crunchauksiin ja pitkiin, pitkiin työpäiviin.

Puolet crunchaajista tekee yli 60 tunnin työviikkoja ja 17 prosenttia takoo yli 70 tunnin verran.

Ja totta kai: 37 prosenttia ylityöcrunchaajista ei saa edelleenkään korvausta työtunneistaan. 28 prosenttia vastanneista kertoo, että heille sentään tarjoiltiin ruokaa tai muita pieniä ei-rahallisia hyötyjä.

Edelleen 55 prosenttia pelikehittäjistä pitää koko alan imagoa niin huonona, että monet eivät edes harkitse pelibisnestä uravaihtoehtona.

Kehittäjien mielestä kaikkein ikävintä ja koko pelialaa mustamaalaavinta on pelaajien – eli käytännössä varmatenkin tämän erään jo kuolevan peeloliikehdinnän – seksistinen asenne sekä naispuolisia pelaajia että kehittäjiä kohtaan. 57 prosentin mielestä juuri pelaajien asenteet tekevät pelialan imagolle suurinta hallaa, enkä yhtään ihmettele.

Tutkimusen vastanneista 67 prosenttia oli kotoisin Pohjois-Amerikasta. 37 prosenttia vastanneista työskenteli yli 100 työntekijän pelitaloissa.

Lähde: GamesIndustry