Uusimmat

Elämää rallipoluilla – retromuistelossa ralliklassikko Colin McRae Rally

05.05.2016 20:00 Jukka O. Kauppinen

Se yks brittikuski oli muinoin hieno mies. Hän hallitsi niin rallipoluilla kuin peliruuduilla. Hän oli Colin McRae. Hänestä meille kertoo Heikki Mustonen:

Päällimmäisenä Colinista  on jäänyt mieleen loistava ajotuntuma. Toki  Colinin ilmestymisen aikoihin oli myös monia muita autopelejä, joissa auto liirasi upeasti mutkiin ja muta hidasti matkaa, mutta Colin McRae Rally loksautti leukaluita saamalla kaikkia asiat kerralla oikein. Jos oikein tarkasti katsoo, niin ehkä parannettavaa olisi auton törmäyksien viimeistelyssä, jotka ovat koomisia ja jotenkin irti kokonaisuudesta, mutta niiden rooli jää hyvin pieneksi. Tarkoitushan oli näyttää kavereille, miten sukkelasti itse pyörittelee pikataipaleen nippuun, eikä siihen kuulu tienvarsien nuohoaminen. 

Mitä enemmän porukkaa oli pelaamassa, sen hauskempi oli rapaa roiskuttaa. Paras alusta oli PlayStation 1, joka tarjosi kaksi ylivoimaista asiaa PC-pelaamiseen nähden. Ohjaimia sai kytkettyä kaksi yhtä aikaa ja ruutu löytyi mukavasti olohuoneesta. Jos kilpaa ajettiin jaetulla ruudulla, näkyi kaverin auto omassa puoliskossa haamuna. Autot eivät törmänneet, mutta kilpailuvietti saatiin pintaan, koska kaverin suoritus oli selkeästi nähtävillä.

Lue koko artikkeli: Wiikon wanha: Colin McRae Rally – Niin Hyvää Soraa

Colin McRae Rally

Lisää aiheesta

Wiikon wanha: Hitman teki salamurhaamisesta taidetta

Wiikon wanha: Alone in the Dark 2, zombiemerirosvomuodin edelläkävijä

Wiikon wanha: Battle Bugs, ötökkäarmeijoiden marssi

Wiikon wanha: Rally-Sport — tiukkaa retrorallia Suomesta

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat