Uusimmat

Elämäänsä kyrpiintyneen postimiehen paluu ei pärjää edes umpip*skalle Hatredille – arvostelussa Postal Redux

Postal Redux

03.07.2016 12:00 Jukka O. Kauppinen

Huono, huonompi, hirveä. Hatred, Postal Redux. Joidenkin pelien ainoa olemassaolon oikeutus on niiden kova ja väkinäinen kohunherättämisyritys. Ei ole kauaa siitä, kun umpikamala Hatred yritti päteä väkivallan hyperkierteellä.

Mutta joskus rima menee todella alas. Jos Hatred oli umpipaska, niin 1997 julkaistun Postal-pelin uudelleenlämmittely Postal Redux ei pärjää edes sille. Miten syvällä siis voidaan uida? Miikka Lehtonen kertoo meille, että uskomattoman syvällä

Suurempi ongelma on kuitenkin se, että Postal: Reduxin pelaaminen ei ole missään vaiheessa hauskaa. Peli on hidastempoinen, eikä siitä löydy syvyyttä edes teemukin vertaa. Kävellään vain paikasta toiseen, odotetaan, että viholliset hyppäävät esiin piilopaikastaan ja sitten räiskitään kunnes kaikki on kuollutta. Ei mitään hienouksia, ei mitään taktisia kuvioita.

Niiden tilalla löytyy kylläkin paljon pienempiä ja suurempia ärsytyksen aiheita. Alkuperäisen Postalin tavoin myös Redux on yhdistelmä 2D:tä ja 3D:tä. Kamerakulma on kiinteä, minkä johdosta vihollisilla on usein ikävä tapa hävitä pelimaailman osien taakse. On todella ärsyttävää juosta samaa kenttää päästä päähän arpomassa, minkä kuusen tai huusin taakse on unohtunut pari vihollista.

Grafiikka koostuu lähinnä tummista ja ruskeista sävyistä ja on sen verran amatöörimäistä, että Postal: Redux voisi hyvin olla jonkin opiskelijaprojektin harjoitustyö. Eihän pelin toki tarvitse tuotantoarvoiltaan minkään Doomin kanssa kilpailla, mutta tyyli olisi tässäkin tapauksessa auttanut paljon – varsinkin kun Postal selvästi yrittää järkyttää ja ahdistaa pelaajaa. Latausruutujen aikana nähdään ihan tunnelmallista, joskin kovin punasävyistä taidetta ja ”nälkäinen maa janoaa verta” –henkistä tekstiä, mutta sitten itse peli näyttää joltain muinaiselta shareware-räpellykseltä.

Lue koko arvostelu: Postal Redux – kun loputon teurastuskaan ei tunnu enää miltään (Mac, PC)

Postal Redux

Postal Redux

Lisää aiheesta

90-luvun väkivaltaisin räiskintäpeli palaa entistä verisempänä

Postal oli liian raju peli Googlelle, ei kelvannut pelikaupan hyllylle

Uwe Boll lupaa käyttää Postal 2 -leffan Kickstarter-rahat kokaiiniin

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat