Elder Scrolls Online on toden totta

03.05.2012 19:57 Jukka O. Kauppinen

Alkuvuoden mittaan Elder Scrolls -sarjan tulevaisuutta on ehditty uumoilla jo useampaan suuntaan. Elder Scrollsin pohjalta on ounasteltu muun muassa f2p-pohjaista nettiseikkailua, samoin morppia. No, morppihuhut osuivat nyt just kohdalleen.

Tai huhut ja huhut, tavallaan morpin olemassaolosta tiedettiin jo ennestään.

Sillä 16.3.2012:

Zenimax Online Studios ja Bethesda ovat jo lähes valmiita esittelemään suurelle yleisölle salassa työstämänsä The Elder Scrolls -verkkoroolipelin. Lehden lähteiden mukaan peli sijoittuu ajallisesti ennen Skyrimiä. Väittämän mukaan pelissä olisi kolme pelattavaa osapuolta, joilla on tunnuksenaan eläin: leijona, lohikäärme ja kotka.

Jo vuonna 2010 Bethesda käytännössä paljasti työstävänsä morppia, kiitos Fallout Online -oikeudenkäynnin.

Ja 21.1.2010:

Duck & Cover -fanisaitti on saanut käsiinsä asiakirjoja, joiden mukaan Bethesda on pyytänyt amerikkalaista tuomioistuinta salaamaan heidän kehittämänsä MMO-pelin ja siihen liittyvät asiakirjat. Omituiselta kuulostavaan tempaukseen löytyy loogiset perustelut, sillä Bethesdan emoyhtiö on julkinen osakeyhtiö ja täten kilpailijat voivat päästä käsiksi yllättävän tarkkoihin tietoihin heidän MMO-divisioonansa touhuista.

Mutta nyt Bethesda on vahvistanut ihan virallisesti The Elder Scrolls Online -morpin olemassaolon.

Peliä kehitetään MMO-veteraani Matt Firorin johdolla. Firor on tehnyt monin- ja nettipelattavia roolipelejä jo 80-luvulta saakka ja hän on yksi Mythic Entertainmentin perustajista. Herran julkaistuihin teoksiin lukeutuvat muun muassa Rolemaster: Magestorm, Aliens Online, Starship Troopers: Battlespace, Godzilla Online ja Dark Age of Camelot.

”Olemme tehneet kovasti töitä luodaksemme eeppisen Elder Scrolls -nettimaailman. Tulee olemaan huimaa, kun pääsemme paljastamaan yleisölle mitä olemme tehneet viime vuosien ajan.”

Peliä esitellään tarkemmin tässä kuussa, mutta julkaisuvuotta Bethesda ei kertonut.

Lisätietoja: http://www.bethsoft.com/

Lisää aiheesta

Skyrimin lisäsisältö kesällä Xbox 360:lle

F2P-mies ennustaa: Skyrimistäkin ilmaisversio

Huhupartio: Elder Scrolls -MMO paljastetaan lähiaikoina?

Elder Scrolls V: Skyrim (PC, PS3, Xbox 360)

The Elder Scrolls IV: Oblivion (PS3)

The Elder Scrolls IV: Oblivion (360, pc)