Elder Scrolls Online – peli päivittyy elderscrollsmaisempaan suuntaan mutta pelaajakato on ollut karmea

30.06.2014 17:15 Jukka O. Kauppinen

The Elder Scrolls Online otti aika kovan alun. Vaikka Elderit ovatkin olleet supersuosikkeja yksinpeleinä, niin nettiseikkailtava versio on kerännyt aika pahaa kommenttia aivan alusta lähtien – eikä se ollut täysin Domen arvostelijankaan mieleen. Paperilla siistiltä vaikuttaneen pelin eväät kun eivät riittäneet julkaisussa. Eivätkä tunnu riittävän vieläkään, ainakaan lukijakommenttien pohjalta.

Selailin pelin nykytilannetta foorumilla ja kommentit olivat suurelta osin ankeaa katsottavaa:

 

Pvp:stä on mielestäni ilmat pihalla, ehkä jopa lopullisesti. Liki kaikki niistä klaaneista/killoista, jotka erehtyivät pvp endgamen takia ESOon ovat jo muualla. Minunkin kilta suuntasi jo kolmisen viikkoa sitten Mortal Onlinen / Darkfallin pariin. Ehdittiin emperor saada jne. mutta hotfixeja sai odotella liian pitkään ja tiekartta ei näytä pvp:n osalta hyvältä (zerg>skill, joka käy ilmi esim. kykyjen max target capista). Eivät ota sitä vakavasti.

magitsu

 

Mutta pelaajia tuolla kyllä riittää, kertaakaan ei ole yksin tarvinnut missään olla eikä oikeestaan missään vaiheessa vuorokautta edes.

Tuo nykypelaajien ongelma mielestäni, kaikki mulle valmiina ja nyt heti asenne. Jos ei ensimmäisen kuukauden aikana saada kaikkea korjattua niin häivytään. Kun ei maltti riitä. Niinhän sen SW TOR kanssa myös kävi, porukka häipyi koska kaikki ei ollut ekan kahden kk aikana valmiina.

MonGoosE

 

Kun ite katon kolmea trade kiltaa sekä Northern Exiles kiltaa, niin pelaaja kato on ollut miltei käsittämätön. Esim 2kpl trade kiltoja jossa on 500 Accounttia! kummassakin, joissa oli alkuun luokkaa 100-150 pelaajaa keskimäärin online aina primetime aikoihin, on nykyään luokkaa 10-20 pelajaa parhaillaankin.

Mun frendi listalle kerkes kertymään n.20 pelaajaa jotka oli ekan kuukauden ja risat online vähintään joka päivä ja nykyään heistä taitaa 2 olla logannut sisään viikon sisällä.

Seurasin noin 3-4’jää youtube boggeria jotka tuottivat paljon Eso matskua betan sekä julkaisun aikoihin… Nyt edellinen tuotos herroilta taitanee olla jostain 1kk takaa.

Myös tamriel foundryn foorumit on hiljentyny huomattavasti sitten julkasun.

Kyllä tuo on ottanu siipeensä julkkarista jo aika paljon, siitä kertonee myös se että Zenimax ei ole julkaissut mitään tilaaja määria.

En rupea spekuloimaan omalta osalta tuota ftp aspektia, esim EvE online myös pyörii pienen mutta lojaalin tilaaja porukkansa sisällä normaalilla kk maksulla.

Kävi tämän miten kävi, niin megaserverin ansiosta itse pelikokemus tuskin kuolee kovin nopeasti.

Itseltä loppu tilaus noin viikko sitten ja enkä jaksanut uusia, enkä myöskään näe että kovin äkkiä tamrieliin palaisin.

Harmi sinänsä, koska peli oli toisaalta todella hyvä, mutta pikkuasiat kasaantui liikaa, sekä endgamen itemien keruu ei jostain syystä jota en itsekkään oikeen ymmärrä kiinnostanut pätkääkään, esim wowissa endgame ja gear grindi on ollut aina loistavaa viihdettä itselle…

Logane

 

Yksi negis ilmoittautuu täällä! Lupasin tulla sanomaan ”mitä mä sanoin”, kun tämä alkaa vedellä viimeisiään. F2P ehkä jo loppusyksystä, ellei koko peliä kuopata kannattamattomana. Noh, kohti uusia pettymyksiä taas, ehkä jotain opittuna tästä(kin) episodista. Jos suurin osa betatestaajiasta sanoo, että peli failaa, se myös failaa. Se ei auta vaikka itse pelistä pitäisi, kun pelikaverit katoaa hiljalleen.

ValtiasM

 

Jep, floppihan tästäkin taisi tulla. Harmi, sillä potentiaalia olisi kyllä ollut.

Peli kaatui lopulta kolmeen isoon virheeseen:

1. Raakileena julkaisu. Kaikki pahimmat etenemisen estävät bugit ja dupe exploitit olivat kyllä tiedossa alphasta asti, mutta peli piti silti julkaista ennen kuin ne kerettiin korjaamaan.

2. EU servut USA:ssa, vielä tänäkin päivänä. Luvatusta eurooppaan siirrosta ei ole kuulunut sitten betojen jälkeen sanaakaan.

3. Epäinformatiivinen UI. Unohtamatta API nerffiä juuri ennen julkaisua, ettei sitä ole edes enää mahdollista saada kuntoon.

 Anigamu

 

Itse lopetin jo kuukausi sitten pelaamisen syystä että peli on vaan jotenkin niin tylsä, bugeilla myös osansa tässä mutta niitähän nyt on joka pelissä.

Eniten vaikutti tosiaan se ettei siellä end gamessa ole oikein mitään tekemistä, pvp oli ihan merkityksetöntä kun ei millään keeppien valtaamisella juuri mihinkään ole vaikutusta.

Pvp oli vaan sellasta turhanpäiväistä mättöä ja ei oikeastaa kiinnostanut kuoleminen tai muukaan.

Ei jäänyt mieleen ketään yksilöä tai kiltaa mikä olisi se vittumainen vastus kenet haluaa tappaa hinnalla millä hyvänsä. Ei mitään draamaa tai muutakaan kiltojen välillä.

Myös toi pve oli kyllä tylsintä ikinä kun ei ollut vihollisia siellä samoilla expa mestoilla, eikä gankkimisien vaaraa ollut. Pelkkää tylsää putkijuoksua questmarkerin perässä joka alkoi jo kyllästyttää siinä 30lvl kieppeillä.

Kyllä tämä peli tulee floppaamaan ja pahasti ellei ole sitä jo tehnyt.

Oddis Slajos

 

Parin viikon tauon jälkeen kävin vähän pyörimässä. Väki tuntuu kyllä vähentyneen, tosin maanatai ja alku iltapäivä ei varmasti ole se vilkkain hetki. Toisaalta useilla on lomaa ja kelit ainakin Suomessa kehnot. Kaikissa PvP:n kanpanjoissa kaikilla factioilla oli kuormana low (yksi tolppa), ainoastaan omassa koti kampanjassa Aldmerilla high. Eli ilmeisesti hiljentynyt silläkin puolella.

Olisihan tätä kiva pelata tuttujen kaverien kanssa, mutta molemmat tuntuvat lopettaneen heti alkuun. Pikku viat ja ärsyttävyydet sekä konsolimainen käyttis ajoivat pelikaverin pois ja toinen, pirusti WOWia pelannut, lähti melkein heti lagin vuoksi ja sanoi koittavansa uusiksi jos serverit joskus oikeasti siiretään Eurooppaan. Tällä hetkellä epäilen vahvasti itsekin tuota serverien siirtoa.

Harmittaa kyllä, että pelille on käymässä vähän heikosti. Vaikka kaikenlaista pientä on koko ajan ollut, niin mitään game stopperia ei ole omalle kohdalle osunut. 18 päivää olisi ottaamaani 2kk ylimääräistä subia jäljellä. Sen jälkeen taitaa jäädä itsellänikin tauolle.

Kiila

 

Jos servereillä meinaat pvp campaigneja niin kyllä ne muutamat (3-4) vilkkaimmat on joka ilta täynnä silleen että joutuu jonottaa jos sinne haluaa.

Pelemane

 

Yli 4gb pätsi, eli tais tänään tulla noi EU live? Ihan on hyvät muutokset. Kyllähän tämä alkaa näyttään siltä että tästä pelistä vain tehdään koko ajan parempaa ja sitä Elder scrollsia vastaavampi. Kohta on ihan mukava pelailla kun on jo valmiiksi veteran rankilla templar ja DK kovaa vauhtia menossa samalle linjalle. Eli sama linja mikä kaikissa morpeissa itellä ollut eli healer ja tank hahmoina.

MonGoosE

 

En haluaisi olla kovinkaan negatiivinen, mutta yleensä nämä isommat päivitykset kyllä korjaavat jotain, mutta samalla rikkovat asioita.

Esimerkkinä viimeisen päivityksen jälkeen ilmeentynyt ”katoamis” ilmiö. Eli kaikki viholliset ja muut pelaajat vaan katoavat alueelta, ovat kuitenkin alueella, mutta mäkymättömissä (ja reagoivat normaalisti). Näkymätöntä vihollista vastaan on mukava taistella (ts. juosta pakoon).

Farmaan yleensä Bal Foyenissä enchanting sälää, alueella on paljon vihollismageja räiskimässä tulipallojaan ja sytyttämässä tulipaloja. Eipä niiden seassa ole normaalistikaan mukavaa säheltää, saatika silloin kun ne on näkymättömissä. Kyllä ne saa reloaduilla näkyviin, mutta kenellä pinna kestää toistaa reloadui joka toinen minuutti.

Testasin asiaa vielä Auridonissa: menin pankkiin ja kappas vaan se oli täysin tyhjä, ei ketään (kuva 1). NPCt kyllä ”tunsi” kun niihin törmäsi. Reloadui toi kaikki sitten näkyviin (kuva 2).

miraxi

 

Keskustele foorumilla: Elder Scrolls Online

Lisätietoja: http://forums.elderscrollsonline.com/categories/official-news-discussions

Lisätietoja: http://www.elderscrollsonline.com/en-gb

Lisää aiheesta

The Elder Scrolls Online (Mac, PC) 

Varaslähtö: The Elder Scrolls Online

Suomen myydyimmät pelit viikolla 14/2014: Elder Scrolls Online jyräsi ykköseksi!