Uusimmat

Electronic Arts hankki Mythic Entertainmentin

21.06.2006 13:50 Miikka Lehtonen

Warhammer Online -logoElectronic Arts jatkaa vääjämätöntä pelimaailman valloitustaan. Uusin hankinta on Dark Age of Camelot -nettiroolipelistä tuttu Mythic Entertainment. Fanit eivät varsinaisesti ole uutisesta innoissaan.

Electronic Arts ilmoitti myöhään eilen hankkineensa tiimin, joka jatkossa tunnetaan EA Mythic -nimellä. Firman toimitusjohtaja, Mark Jacobs, jatkaa uuden laitoksen varapresidenttinä ja toimitusjohtajana eikä muutenkaan irtisanomisista ole puhetta. Mythicin väki on optimistinen ja vakuuttelee faneilleen, että vain nimet käyntikorteissa tulevat muuttumaan.

Jää nähtäväksi, mitä kauppa tarkoittaa Mythic Entertainmentin nykyisille ja tuleville projekteille, mutta Warhammer Onlineä odottaneet fanit ovat syystäkin huolissaan. Electronic Artsin historia massivisten nettiroolipelien suhteen ei nimittäin ole kovinkaan hohdokas.

Pitkän linjan nettipelaajat muistavat Earth and Beyondin, Battletech 3025:n, Motor City Onlinen, Air Warriorin ja lukuisien muiden lupaavien tai jo suosittujen pelien kurjat kohtalot. Tiimien hankinnan jälkeen huonot päätökset seurasivat toisiaan ja pelit joko peruutettiin ennen julkaisua tai Motor Cityn tapauksessa julkaistiin raakileena ja tapettiin pikavauhtia.

Örkkejäkin harmittaa

Mythic Entertainment ei kuitenkaan ole alan tulokas, vaan kannuksensa ansainnut kehitystiimi, jolla oli vielä työn alla paljon ennakkokohua ja huomiota kerännyt projekti, joten hankinta saattaa vielä osoittautua hyväksi käänteeksi. Ihannetapauksessa diili tarkoittaa Mythicille ja Warhammer Onlinelle uusia, vakaita tulovirtoja ja entistä suurempaa budjettia. Tämä vaikuttaa todennäköiseltä ottaen huomioon World of Warcraftin suunnattoman suosion ja julkaisijoiden pakottavan himon päästä osaksi nettipelipotista. Nähtäväksi jää kuitenkin, paljonko armonaikaa peli saa bisnesorientoituneelta softajätiltä, mikäli se ei osoittaudu välittömäksi jättimenestykseksi.

On hyvä myös muistaa, että aina kuuluisa nimi ja suosittu tuotekaan ei auta. Originin Ultima Online oli aikanaan markkinajohtaja ja Richard ”Lord British” Garriot todellinen pelintekijäjulkkis. Omistajuuden vaihduttua Ultima Online aloitti jyrkän syöksykierteen, joka päättyi kehitteillä olleen jatko-osan ja koko firman kuoppaamiseen.

Oma lukunsa on tietenkin pienen porukan edelleen innokkaasti fanittama, mutta tilaajaluvuissa paitsioon jäänyt Dark Age of Camelot. Kauanko serverit pysyvät pystyssä kun tiedossa ei taatusti ole miljoonapotteja?

Seuraamme tilannetta orastavan paniikin vallassa.

Muropaketin uusimmat