Uusimmat

Electronic Arts pelasti BioWaren konkurssilta – antoi studiolle vapaat kädet

03.04.2018 19:25 Muropaketin toimitus

BioWaren entiset ja nykyiset työntekijät ovat paljastaneet, että Electronic Arts pelasti BioWaren varmalta konkurssilta ostamalla pelistudion.

BioWare tunnetaan sen massiivisista pelisarjoista kuten Mass Effect, Dragon Age ja Star Wars: Knights of the Old Republic. Nämä olisivat saattaneet hyvinkin päätyä ennenaikaiseen hautaan, sillä BioWarella ei pyyhkinyt erityisen hyvin 10 vuotta sitten.

Dragon Age 2:n tiimin jäsenet kertoivat äskettäin BioWaren tilanteesta HavenCon -tapahtumassa. Puhujina olivat Mass Effectin pääkirjoittaja Patrick Weekes, pääeditoija Karin Weekes ja Dragon Agea aiemmin käsikirjoittanut David Gaider. He kertoivat, kuinka Electronic Arts pelasti BioWaren konkurssilta ostamalla pelistudion.

BioWarelaiset myönsivät, että Dragon Age 2 oli kiirehditty, sillä peli piti saada nopeasti tehtyä: EA halusi nähdä valmiin tuotteen. Ilman Electronic Artsin kanssa tehtyjä yrityskauppoja BioWarelta olisi lopulta loppuneet rahat.

He kertoivat lisäksi miten Electronic Artsin suurin huolenaihe on raha. EA ei tosin vaadi mitään spesifiä BioWarelta tai kerro mitä heidän tulisi tehdä.

Tämä voi tulla monille yllätyksenä, sillä toisin kuin luullaan, antaa EA kehittäjien vaalia omia visioitaan – vaikka painostaakin näitä saadakseen julkaistavakseen menestyvän tuotteen.