Uusimmat

Electronic Artsilta kaikkien aikojen retrokokoelma

15.08.2006 14:54 Miikka Lehtonen

Wing Commander PSP:llä?!Unohtakaa Pac-Manit ja antiikkiset kolikkopelit, Electronic Arts on lataamassa pöytään retropelikokoelmaa, joka on niin kuumaa tavaraa, että se luultavasti sulattaa testikoneiden näytöt. Miltä kuulostaisi Wing Commander, Ultima VII tai Syndicate PSP:llä?

Nämä kolme ja 11 muuta legendaarista 90-luvun hittiä kuuluvat EA:n lokakuussa tulossa olevaan EA Replay -kokoelmaan, joka saanee monien PC-veteraanien ja 16-bittisten konsolien parissa kasvaneiden sukat pyörimään jaloissa. Paketti pitää sisällään todella tiukkaa settiä, sillä täydellinen pelivalikoima on kuin monen retromiehen päiväunista.

EA Replay sisältää seuraavat pelit:

 • B.O.B
 • Budokan
 • Desert Strike
 • Jungle Strike
 • Haunting Starring Polterguy
 • Mutant League Football
 • Road Rash 1-3
 • Syndicate
 • Ultima VII
 • Virtual Pinball
 • Wing Commander + Secret Missions

Ultima VII hurmaa pelaajia edelleenKokoelman konsolitarjonnasta voidaan poimia vaikka mahtavat, isometriset Strike-sotapelit, vieläkin monien suosikkiurheilupelikseen nimeämä, kovasti Blood Bowlia muistuttava Mutant League Football tai hauska riivauspeli Haunting.

Road Rash oli 90-luvun ”extreme”-urheilupelien parhaimmistoa. Pelissä ajettiin kisaa viritetyillä moottoripyörillä ja kaikki keinot olivat sallittuja. Miksi tyytyä ohittamaan edellä menevä vässykkä, kun tältä voi paukauttaa hampaat kurkkuun pesismailalla tai moottoripyörän ketjuilla.

PC-peleistä Ultima VII: The Black Gate nauttii yhä maineesta kaikkien aikojen parhaana roolipelinä, jonka vaikeita teemoja käsittelevä juoni ja avoin pelimaailma ovat kovaa tavaraa vielä yli 10 vuotta pelin julkaisun jälkeen. Syndicate puolestaan on aikanaan hyperväkivaltainen toimintastrategiapeli, jossa megayritysten kyborgit selvittelevät välejään ja pistävät tannerta sileäksi.

Syndicate paheksutti kukkahattutätejäWing Commander puolestaan oli aikanaan teknisesti huikaiseva avaruustaistelupeli, jossa ihmiskunta käy epätoivoista sotaansa Kilrathi-kissamuukalaisia vastaan. Emulaattoreilla moneen kertaan testattu pelattavuus on edelleen tiukkaa tavaraa ja PSP:n pienempi näyttö tasoittanee iän mukanaantuomia ryppyjä.

Kokoelma antaa pelaajan nauttia peleistä joko niiden alkuperäisellä kuvasuhteella tai laajakuvatilassa ja lisäksi tallentaa pelinsä milloin vain. Osaan peleistä on lupailtu lisäksi moninpelimahdollisuuksia.

Desert Strike on allekirjoittaneen suosikkipelejäKädet ristiin korvia myöten, jotta kokoelma olisi teknisesti hyvää tasoa, sillä onnistuessaan EA:lla on käsissään todellinen retropommi, joka räjäyttää kerralla pois suuren kerroksen vuosien varrella kerääntynyttä pahaa tahtoa pelaajien taholta.

 

Päivitys 16.8.

1Up.com vahvistaa, että kokoelman PC-pelit tulevat olemaan vähemmän onnistuneiden versioiden käännöksiä. Syndicate on käännös Jaguar-versiosta, Wing Commander ja Ultima VII puolestaan SNES-väännöksiä. Rysähtävä ääni, jonka kuulit, oli tuhansien odotusten yhtäaikainen romahtaminen.

Muropaketin uusimmat