Uusimmat

Elektroninen urheilu jatkaa nousuaan: HIFK perusti oman Overwatch-joukkueen

06.11.2016 11:51 Tuukka Hämäläinen

helsinkireds-001

Helsingin IFK on ensimmäisenä perinteisenä urheiluseurana Suomessa perustanut oman elektronisen urheilun joukkueen. Jo pari viikkoa harjoitellut Helsinki Reds pyrkii kilpailemaan Overwatch-räiskintämoninpelissä.

Helsingin IFK on perustanut e-urheilujoukkueen. Kuusihenkinen Helsinki Reds -joukkue kilpailee Blizzardin moninpeliräiskintä Overwatchissa, ja kyseessä on Suomessa ensimmäinen perinteisen urheiluseuran perustama eSports-joukkue.

Helsinki Redsiin kuuluvat Roope ”Ruape” Kurkela, Jani ”Exceed” Kosonen, Eemeli ”Woomera” Ikonen, Ville ”PrettyWise” Mikkonen, Miika ”BBR” Tekoniemi, Toni “Effix” Hurme. Managerina toimiva Christer Kasurinen uskoo joukkueen yllättävän monet heti kättelyssä:

– Saimme kapteenimme Roope Kurkelan johdolla koottua kovatasoisen jengin. Jätkät ovat harjoitelleet yhdessä jo muutaman viikon ajan aivan mahtavalla meiningillä.

Joukkueen sponsorina toimiva Jimm’s PC-Store tukee joukkuetta pelitietokoneilla. Jimm’s pyrkii toimitusjohtaja Antti Järvisen mukaan tukemaan suomalaisia joukkueita nousemaan maailman parhaimistoon:

– Olemme todella innoissamme, että viimein elektroninen urheilu huomioidaan perinteikkäiden urheiluseurojen keskuudessa siinä missä mikä tahansa muu joukkueurheilukin. Vaikka maailmalla trendi on jo huomattu jokin aikaa sitten, niin silti suomalaiset ovat edelleen elektronisen urheilun eturintamassa. Olemme erittäin iloisia siitä, että Helsingin IFK:sta oltiin nimenomaan Jimm’siin yhteydessä uutta peliorganisaatiota käynnistettäessä.

Lisätietoja Helsinki Redsistä löytyy joukkueen kotisivuilta.

esports
Kaikki jutut aiheesta

Tuukka Hämäläinen

"Olen kirjailija ja toimittaja, joka on avustanut Muropakettia vakituisesti vuodesta 2016 alkaen. Juttuja kirjoittelen pääasiassa pelipuolelle, mutta myös leffapuolella voi nimeni näkyä. Pidän eniten seikkailupeleistä, joissa voi edetä hiippailemalla, enkä koskaan lakkaa puhumasta Jurassic Parkista ja Metal Gear Solidista. Olen vannoutunut konsolipelaaja, jonka suosikkipelejä ovat esimerkiksi Outer Wilds, Death Stranding ja The Last of Us Part II."

Muropaketin uusimmat