Elite: Dangerous laskeutuu planeetoille – laskeutumislupa 35 euroa, kiitos

06.08.2015 16:00 | Jukka O. Kauppinen

Frontier Developments virallisti sen, mitä pulja oli jo aiemmin lupaillut. Elite: Dangerous –avaruussimun ensimmäinen lisäri ilmestyy kuin ilmestyykin tämän vuoden puolella ja tuo avaruusseikkailemiseen muun muassa planeettalaskeutumiset.

Kyllä vain. Jos allasi on sopiva ja ilmakehää/painovoimaa kestävä rassi, niin planeetat odottavat alapuolellasi sinua ja alustasi. Hawaiji-elienolennot hulahulaavat ja syöttävät avaruuskarkkia.

Elite Dangerous: Horizons –lisäri päästää pelaajat myös ajelemaan planeettojen pinnalla uudella tiedusteluvaunulla. Miksikö? No, planeetoilta saattaa löytyä mineraaleja, aarteita, kauan sitten haaksirikkoutuneita alusten jäänteitä, linnakkeita ja vaikka mitä. Planeetoilla voi myös sotia ja raidata. Ja jos avaruuskaivosmies tuntee olonsa kodikkaaksi vain kiveä poratessaan, niin sekin onnistuu planeetoilla.

Planeettasotimisesta mainittiin nimenomaan ”voit pelata yksin tai kavereiden kanssa”, mutta ei mitään toisia pelaajia vastaan taistelemisesta. Luulisi, että sekin onnistuu.

No, anywayz, planeettojen pinnalle on luotu kokonaisen sivupeli, jolla on mittaa ja sisältöä ainakin saman verran kuin missä tahansa keskiverrossa pelissä.

Planeettojen ja avaruuden välillä seilaaminen on saumatonta ja sulavaa, mutta vielä kiinnostaisi tietää semmoisiakin asioita, että voiko avaruusaluksilla kahinoida ilmakehässä? Entä voiko avaruuslentäjä kiusata maassa vaunullaan ajelevaa kaveria, vai onko moinen kielletty universaaleilla sopimuksilla?

Horizons on maksullinen laajennus, joka maksaa täysin uutena ja emopelin sisältävänä pakettina 49,99 euroa. Nykyiset Elite-pelaajat voivat ostaa Horizonsin 35 eurolla. Tarpeeksi isolla rahalla Eliteä Kickstartanneet saavat niin Horizonsin kuin muutkin tulevat Elite-lisärit ilmaiseksi. Muistutettakoon, että Frontier sanoi aivan alkujaankin Kickstarterissa, että planeettalaskeutumiset tulevat peliin myöhemmissä lisäreissä ja että lisärit maksavat. Se kun on ollut joillekin epäselvää.

Ps. Pistinpä koneelleni uuden taustakuvan. Jos teidänkin tekee mieli, niin ladatkaapa tästä zippi – sisältää kolme kuvaa oheisesta galleriasta.

Lisätietoja: https://www.elitedangerous.com/

Lisätietoja: ennakkotilaa Horizons

Lisää aiheesta

David Brabenkehottaa varovaisuuteen virtuaalitodellisuuden suhteen

E3 2015: Early Access –pelejä Xbox Onelle – ensimmäisinä Elite Dangerous ja The Long Dark 

Elite: Dangerous – päiväni Harmlessina 

Kahden kuukauden yksinäisyys: Eliten pelaajilla ja rekkakuskeilla on yllättävän paljon yhteistä 

Muropaketin uusimmat