UUSIMMAT

Elite-kehittäjä irtisanoo

28.01.2015 12:00 | Juho Anttila

Pitkään ja hartaasti odotettu Elite: Dangerous -avaruuslentely julkaistiin viime joulukuun puolivälin tienoilla. Teos on kelvannut erityisesti vanhaa Eliteä lämmöllä muisteleville peliparroille oikein mainiosti. Joillekin pelin kehittäneen Frontier Developmentsin työntekijöistä julkaisu tiesi kuitenkin vähemmän mukavia uutisia.

Frontier Developments on ilmoittanut joutuvansa irtisanomaan noin 15 työntekijää. Kaikki työnsä menettäneet ovat paiskineet hommia sisällöntuotannon puolella. Frontierilla ei sinällään mene huonosti, sillä firma hakee samanaikaisesti lisää pelikoodaajia.

Muutosten syyksi kerrotaan pelikehitys- ja julkaisutoiminnan laajentaminen, jonka myötä firma julkaisee pelinsä itse, ilman ulkopuolisia kustantajia. Peliliike pohjautunee vahvasti Eliten väkevään menestykseen, jonka myötä firma voi nyt kehittää rinnakkain kahta AAA-tasoista pelisarjaa. Samalla Frontieri kuitenkin sulkee kanadalaisen studionsa, jonka työntekijät siirtyvät firman pääkalloluolaan Iso-Britannian Cambridgeen.

Sinällään uutinen ei ole järin yllättävä. Frontier Developmentilla on ollut työn alla kolme peliä eli Elite: Dangerous, Screamride ja vuonna 2016 ilmestyvä Coaster Park Tycoon. Kahden pelin valmistumisen jälkeen tarve työvoimallekin on vastaavasti vähentynyt, ja Elitenkin uuden sisällön kehittäminen sujuu jatkossa pienemmällä porukalla. Kun uutta projektia ei löydy heti seuraavan kulman takaa, tietää tämä potkuja ylimääräisille ja studioiden yhdistämisen johdosta turhan päällekkäisiä rooleja vetäville työntekijöille.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisää aiheesta

Huikea matka halki galaksin: viisi viikkoa, 72 000 valovuotta

Elite: Dangerous – tähtäimessä Chris Roberts, terkkuja suomalaiskomentajille

Pelikopterissa tänään: Elite-erikoisjakso! Elitet ykkösestä Dangerousiin!

Keskustelu

Kahta AAA-tasoista sarjaa? Eihän Elite ole mikään AAA-tason peli alunperinkään tuolla budjetilla…

asset porukkaa kierrätetään jatkuvasti kun ei niitä kannata pitää palkkalistoilla peukaloita pyörittelemässä projektien välissä.

Frontierilla on satoja työntekijöitä. 15 vähennys on normaalia joka vuotista karsintaa. Kuten näkyy otetaan sopivampaa väkeä sisään samaan aikaan. Aivan normaalia vähän isommissa pelitaloissa jatkuva sisään/ulos trafiikki, SuperCell, Rovio…

Muropaketin uusimmat