UUSIMMAT

Ennakossa Gabriel Knight –seikkailun 20-vuotisversio

26.08.2014 23:30 Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtonen ja Gabriel Knight ovat seikkailleet yhdessä jo 20 vuotta. Ehkä nyt olikin hyvä aika pistää molemmat herrat uusiokäsittelyyn. Miikka salille, Gabriel kasvojenkohotukseen.

Alkuperäinen Gabriel Knights: Sins of the Fathers on tainnut jäädä muistiin pitkälti sen ansiosta, että se ilmestyi oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa. Ensimmäisiin CD-ROM-peleihin kuulunut Sierran seikkailupeli otti hyödyn irti silloin massiivisesta levykapasiteetista ja tarjoili kokemuksen, joka oli täysin puhuttu ja sisälsi vielä runsaasti videotakin. Kyseessä ei kuitenkaan ollut mikään interaktiivinen elokuva, vaan videota käytettiin tunnelman kohottamiseen ja komeimpien kohtauksien esittelyyn. Itse peli oli ihan kunnon point & click –seikkailua.

Kyseessä oli myös eräs ensimmäisistä niin sanotuista aikuisten peleistä.Toki seikkailupelit olivat muutenkin aikuisten hommaa, mutta Gabriel Knight yritti mukailla modernin etsiväseikkailun tunnelmia ja teemoja. Voodoo-murhia New Orleansissa tutkiva kirjailija kohtasi matkallaan runsaasti väkivaltaa ja karuja asioita, jotka tuntuivat tuolloin piristävän erilaisilta.

Peli jäi muistiin myös sen johdosta, että se oli ensimmäisiä pelejä, jonka rooleissa kuultiin ihan oikeita näyttelijöitä! Eikä suinkaan mitään tusinabimboja Hollywoodin B-leffoista, vaan Tim Curryn ja Mark Hamillin kaltaisia nimiä, jotka vetivät roolinsa erinomaisesti.

Lue koko artikkeli: Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th Anniversary Edition –ennakko (Mac, PC)

Lisää aiheesta

Cognition: An Erica Reed Thriller – Episode 1 ja Episode 2 (Mac, PC) 

Cognition: An Erica Reed Thriller – Episode 3: The Oracle (Mac, PC) 

Gabriel Knight palaa – 20-vuotisjuhlaversio seikkailupeliklassikosta 

Gray Matter (PC, Xbox 360) 

Jane Jensen: seikkailupelien kovin täti haastattelussa 

Moebius: Empire Rising (Mac, PC) 

Muropaketin uusimmat