UUSIMMAT

Ennakossa King Arthur II: The Role-playing Wargame

24.01.2012 20:00 | Jukka O. Kauppinen

Artturi, tuo kuninkaiden kuningas ja miekkain mestari. Juho Anttila päätti kokeilla miltä fantastinen strategiaroolipeliseikkailu maistuu ja kivaahan se oli, kuten ennakosta voi päätellä.

Kuten alussa jo mainitsin, King Arthur ei ollut lainkaan hassumpi peli. Roolipelivaikutteiden lisäksi pesäeroa Total War -sarjaan tehtiin raskaalla kädellä jaetuilla fantasiaelementeillä. Pyöreän pöydän ritareiden aikainen Britannia pullisteli kelttilegendoista tuttuja taruolentoja ja lisäksi sankarit osasivat myös magian jalon taidon.

Taistelutilanteissa lopputulokseen saattoi vaikuttaa taikuuden lisäksi ympäri kenttää sijoiteltuja kontrollipisteitä valtaamalla. Näiden halussa pitäminen johti vastustajan moraalin tippumiseen puhumattakaan käyttöön annetuista lisäbonuksista.

Jos ennakkotilaajille jo etukäteen pelattavaksi annettu Dead Legion -prologikampanja jotain kertoo, niin sen, että toimivaksi todettua kaavaa ei olla tohdittu lähteä muuttamaan. Alkuperäisen King Arthurin lisäosineen läpi tahkonneelle peli tuntuu alusta asti tutulta. No, eivät ne Total War -pelitkään uudistu varsinaisesti jättiläisen askelin.

Lue koko juttu: King Arthur II: The Role-playing Wargame -ennakko (PC)

Lue myös

Amy (PS3, Xbox 360)

Arma X Anniversary Edition (PC)

Halo Combat Evolved Anniversary (Xbox 360)

Panzer Corps: Wehrmacht (PC)

Star Wars: The Old Republic (PC)