Uusimmat

Ensi vuonna: uusi DS, uusi PSP?

19.12.2006 18:03 Jukka O. Kauppinen

Huhumylly jauhaa internetin uumenissa väsymättömästi. Tuoreimmat laitehuhuilut liittyvät Nintendon DS-käsikonsoliin ja Sonyn PSP:n. Molemmista ollaan kuulemma tekemässä uutta versiota, jotka ilmestyisivät markkinoille ensi vuonna.

Nintendon suunnitelmat kuulemma sisältävät uuden, aiempaa isommalla näytöllä varustetun DS-konsolin. Mitään varmaa ei tiedetä, mutta ranskalaisen Jeux France –pelilehden mukaan seuraavassa DS:ssä olisi nykyisen kolmen tuuman näytön sijaan suurempi 3,5-tuumainen, kenties jopa 3,8-tuumainen näyttö.

Ei hullumpaa, etenkään jos kuva on samalla vieläkin selkeämpi. Ainakin isommalla näytöllä olisi mukavampaa vaikkapa surffailla verkkosivuilla, jos vain resoluutiotakin olisi enemmän. Toki isolla näytöllä olisi myös mukavampi pelata. Mutta laitteeseen tarvitaan vielä jotain muutakin mukavaa pelkän suuremman näytön ohella. Jos huhuissa on yhtään perää, seuraavalta DS-versiolta voitaneen odottaa mielenkiintoisia uusia ominaisuuksia. Nintendollehan uusien mallien julkaisu vanhasta laitteesta ei ole mitään uutta – Game Boy Advancesta ja DS:stä on julkaistu vuosien mittaan monen monta eri mallia aikaisemminkin. Joskus erot ovat olleet tekniikassa, joskus vain värityksessä.

Toinen päivän laitehuhu koskettaa Sonyn PSP-käsikonsolia. PSP on epäonnistunut pahemman kerran markkinoilla. Laitemyynti laahaa kaukana DS:n takana eivätkä pelitkään käy juuri kaupaksi. Sonykin on myöntänyt tilanteen mahdottomuuden ja tutkailee nyt jatkotoimenpiteitä. Jos Sony jaksaa sijoittaa lisää tappiollisiin käsikonsolilaitteisiinsa, niin tulossa on joko täysin uusi PSP (PSP2?) tai sitten nykylaitteen paranneltu versio.

Sony tutkiikin parhaillaan kuluttajien mieltymyksiä ja selvittää millaisia uusia ominaisuuksia he kaipaavat. Kysymyksissä selvitetään muun muassa josko kiintolevy, radio, GPS-paikannin, digitaalinen videokamera tai video-out –toiminto olisivat käyttäjistä houkuttelevia vakio-ominaisuuksia.

Odotamme mielenkiinnolla vuoden 2007 laiteuutisia. Vaikuttaa siltä, että Sony suuntaa käsikonsolirintamallaan yhä pidemmälle äärimmäisen teknisen varustelun maailmaan. Henkilökohtaisesti kuitenkin toivoisin, että PSP:lle saataisiin enemmän mielenkiintoisia ja omaperäisiä pelejä. LocoRoco ei kannattele konsolia loputtomiin.

Mieluummin...

Katso tilanne vastaamatta