Ensikosketuksessa huikean kaunis juoksuhautaseikkailu Valiant Hearts

13.05.2014 12:00 | Jukka O. Kauppinen

Vaikka sodasta saa aikaan vaikka millaista näyttävää viihdettä, ei se ole suinkaan kaunista. Ubisoftin ensimmäiseen maailmansotaan sijoittuva Valiant Hearts –seikkailu kuitenkin luo viiden eksyneen matkalaisen tarinasta paitsi näyttävän, myös koskettavan seikkailun. JOK pukee formun ja sukeltaa asiaan:

Valiant Hearts ihastuttaa heti ensinäkemältä. Tämä on jotain muuta. Se on monitasoinen, visuaalisesti piirroselokuvamainen tarina, lähes satu. Se sukeltaa julmuuksien keskelle ja peilaa niitä tavalla, joka ei tunnu ahdistavalta.

Se on tarina viidestä henkilöstä, jotka aloittavat tarinansa kuka kullakin suunnallaan. On urhea ranskalainen sotilas. On ilmojen sankari. On eksynyt, sotaan väsynyt saksalainen sotilas. On kaunis tyttö, juoksuhautojen ruusu, joka hoitaa haavoittuneita sotilaita. On saksalaisten sotavangiksi joutunut ranskalaissotilas, joka saa tilaisuuden pakomatkaan. Ja koira. Tietenkin! Koira!

Jollain tapaa tarina tuo nämä hahmot yhteen ja luo heille yhteisen kohtalon. Millaisen? En tiedä. Mutta toivottavasti koirakin löytää ystävän. Sillä myös lentäjällä on koira.

Lue koko artikkeli: Valiant Hearts –ensikosketus – seikkailu ensimmäisen maailmansodan juoksuhaudoissa

Lue myös

Alien Isolation –haastattelu: ”halusimme tehdä pelin, jollaista kukaan ei ole vielä tehnyt” [osa 1]

Child of Light -ensikosketus – satumaisen kaunis seikkailu  

Evolve marssii avaruusviidakossa Left 4 Deadin jalanjäljillä

Tom Clandy’s End War Online –ensikosketus – teknomaailmansota riisuttiin äärimmilleen 1

Watch Dogs –ensikosketus: kuin Chicagossa konsanaan [osa 2]