Uusimmat

Ensimmäisen Xboxin suunnittelijat kritisoivat PlayStation 4:sta

21.11.2013 19:30 Teemu Viemerö

Harva tietää, että Microsoft aikoinaan ulkoisti ensimmäisen Xboxinsa ulkomuodollisen suunnittelun  yritykselle nimeltä Teague. Teague on myös vastannut Xbox-malliston ohjainkonseptien sekä Xbox 360 -rattiohjaimen suunnittelusta.

Yrityksen taustalla olevat suunnittelijat John Mabry ja Roger Jackson ovat nyt avautuneet Fast Company -sivuston artikkelissa Sonyn uudesta PlayStation 4:sta, ja yllätykseksi miehet kehuvat konsolin ohjainta. Konsolin ulkomuotokin saa kehuja, mutta myös rakentavaa kritiikkiä.

”Uusi ohjain tuntuu jämerältä eikä se ole liian kevyt tai lelumainen, niin kuin edeltäjänsä. Ohjaimen muoto ei poikkea paljoa alkuperäisestä, mutta hienovaraiset kokosuhdemuutokset saavat uuden designin tuntumaan hyvältä. Ohjaimen alla oleva uniikkimainen tekstuuri parantaa otetta ja antaa ohjaimelle korkealaatuisuutta.”

”Pidämme konsolin kaltevuudesta ja sen kulmikkuudesta. Se luo visuaalisuudellaan mielenkiintoa ja antaa energiaa muotoiluun. Toisaalta, onko se paras vaihtoehto sellaiseen ympäristöön, jossa kaikki muut laitteet ovat suorakulmaisia laatikoita? Ehkä ei. Kaltevuus myös aiheuttaa asennuksessa turhaa päänvaivaa, koska se piilottaa takapaneelin liitännät.”

Lue koko artikkeli: Fast Company, The Design Studio Behind Xbox Reviews The PlayStation 4

Lähde: Kotaku, The Guys Who Designed the First Xbox Critique the PS4

Lisää aiheesta

Tältä se näyttää: Call of Duty Ghosts PlayStation 4:llä

Tältä se näyttää: Knack PlayStation 4:llä

Tältä se näyttää: Lego Marvel Super Heroes PlayStation 4:llä

Tältä se näyttää: suomiräiskintä Resogun PlayStation 4:llä