Ensimmäiset pelit läpäisivät Greenlight-seulan, mukana zombeja, Black Mesa ja McPixel!

12.09.2012 09:30 | Miikka Lehtonen

Steamin Greenlight-proggis on ollut käynnissä vasta pari viikkoa. Sinä aikana siitä on puhuttu ja poruttu paljon, osin aiheesta ja osin aiheetta. Mutta nyt se tuottaa tulosta, sillä ensimmäiset pelit ovat läpäisseet seulan. Mukana on pari yllättävää vetoa ja useampi ei yllättävä.

Steamin Greenlight-projektin ideanahan on, että sitä kautta pelikehittäjät saavat pelinsä, olivat ne millaisia tahansa, pelaajien arvioitavaksi. Pelaajat sitten arvostelevat, onko pelissä sen verran ideaa, että se kelpaisi Valven tarkempaan syynäykseen ja hyväksyttäväksi. Ennakkoon pelättiin, että todella erikoiset indiehelmet hautautuisivat tusinaroskan alle ja niin näytti käyvän, kun surkeat vitsipelit, visuaaliset novellit ja venäläiset huumorinosoitukset täyttivät Greenlightin.

Nyt ensimmäiset pelit ovat kuitenkin läpäisseet seulan. Valven puheiden perusteella kyse on ihan siitä lopullisesta hyväksynnästä, eli Valve on syynännyt pelit ja hyväksynyt ne valikoimiinsa, sillä tiedotteessa sanotaan, että osa peleistä on jo nyt ladattavissa, osa taas vasta kun ne ovat valmiita.

Tässä lista:

  • Black Mesa: Source
  • Cry of Fear
  • Dream
  • Heroes & Generals
  • Kenshi
  • McPixel
  • No More Room in Hell
  • Project Zomboid
  • Routine
  • Towns

Vaikka kaikki pelit ovat tavallaan huomionarvoisia, itse nostaisin esiin pari. Näistä ensimmäinen on No More Room in Hell, paljon nettikehuja kerännyt zombimodi, joka pyrkii tekemään zombi-invaasiosta todella realistisen ja täten ahdistavan pelikokemuksen. En ole testannut, mutta tämän jälkeen testaan.

Seuraava nosto on McPixel, yhden miehen kehitystiimin tekemä ratkiriemukas seikkailupeli, jossa McGyver-henkinen sankari ratkoo mitä ihmeellisempiä ongelmia mitä älyttömimmillä keinoilla. Itse ihastuin kesällä McPixeliin siinä määrin, että annoin sille kokeile-peukun. Sittemmin peli on kunnostautunut muun muassa olemalla ensimmäinen The Pirate Bay -waresaitilla myyty peli.

Pelin kehittänyt Sos Sosowski ehti tuoreeltaan myös kommentoimaan tapahtunutta Domelle.

”On huomionarvoista, että McPixel on lähetetty aiemminkin Valven tarkastettavaksi useita kertoja, enkä ikinä saanut vastausta. Minun on tunnustettava, että ensisilmäyksellä McPixel toki näyttää jonkun MS Paint -töherrykseltä ja täten voisi kuvitella, ettei peliin ole enempää panostettukaan.

Niinpä Greenlight oli McPixelin viimeinen ja ainoa toivo päästä Steamiin ja kun näin kävi, myös todiste siitä, että Greenlight toimii, kuten sen pitäisikin.”

Ja mitä mies itse aikoo nyt tehdä? Omien sanojensa mukaan pyöriä lattiallaan kun ei pysty iloaan muutenkaan hillitsemään. Onnea Sosille ja muille läpi päässeille!

Lisää aiheesta

McPixel

Lue myös

Guild Wars 2 ja vuoden huonoin pelitraileri?

Gabe päästää Valven mieluummin nurin kuin muiden käsiin

Medal of Honor rahastaa Osama Bin Ladenin nimellä