Uusimmat

Ensituntumat Destiny 2: The Witch Queen ilmestyy vain kahden viikon päästä, mutta se tuntuu nyt pitkältä ajalta

08.02.2022 20:00 Antti Voutilainen

Destiny 2: The Witch Queen

Viime syksynä Destiny 2 saavutti kunnioitettavan neljän vuoden iän. Pelillä menee yhä lujaa, sillä seuraava laajennus, The Witch Queen, on luvassa kahden viikon päästä. Osallistuimme helmikuun alussa Bungien järjestämään ennakkotilaisuuteen, jossa annettiin hieman esimakua tulevasta.

Destiny 2:n uudessa The Witch Queen -laajennuksessa sisarusparvesta estradille astelee Savathûn. Kuningattarella on hihassaan aivan uusi ässä, sillä hän on onnistunut valjastamaan guardianien voimanlähteen, valon, omaan ja armeijansa käyttöön. Näillä sähkön hinnoillahan se ei sovi. Viimeinen sammuttaa Savathûnin valot!

Kehittäjien omien sanojen mukaan The Witch Queen -laajennuksessa on studion tähän mennessä kunnianhimoisin kampanja. Sen enempää kampanjaan tilaisuudessa ei syvennytty, mikä on toki ymmärrettävää. Pääpahiksen ollessa koijaamisen mestari, spoilereille ei ole tilaa.

Nähdyn perusteella uusi sijainti, Throne World, vaikuttaa varsin suurelta. Tämän saattoi todeta pelkästään linnakkeen sisäpihan ja linnaketta ympäröivän suon perusteella. Näkemättä jäi mm. Savathûnin pyhättö. Sen kuitenkin saattoi todeta, että sijainti on kooltaan selvästi isompi kuin pian poistuva Tangled Shore oli.

Linnakkeen valottomissa sisätiloissa tunnelma muistutti vahvasti Shadowkeepin kuumottavista tunnelmista, kun valonkantaja joutui sukeltamaan kuun syövereihin vastauksien löytämiseksi. Se, miten paljon säkkipimeässä joudutaan seikkailemaan, jää nähtäväksi.

Kuten aiemmissakin laajennuksissa, myös The Witch Queen tuo mukanaan jotain aivan uutta.

Merkittävin uudistus on aseiden craftaus. Käytännössä pelaajat pääsevät luomaan omat aseensa suosikkiominaisuuksillaan. Grindauksen tarvetta craftaus ei poista, sillä tarvittavat ja halutut ominaisuudet löytyvät satunnaisesti putoilevasta ryöstösaaliista. Lisäksi luomiaan aseita pitää myös käyttää, eli levelöidä, jotta sen saa hiottua täyteen loistoonsa. Positiivista on se, että aiemmin luotua tulituikkua pystyy muokkaamaan, eli uutta asetta ei tarvitse luoda joka kerta uudelleen, kun piippua tai muita ominaisuuksia haluaa vaihtaa.

Kampanjan puitteissa pelaajat rakentavat mm. uutta asetyyppiä edustavan glaiven (miekan ja keihän yhdistelmä). Lisäksi kehittäjät mainitsivat, että myös uusia exotic-aseita on mahdollista hienosäätää.

The Witch Queenin myötä uudistetaan myös valonkantajien Void-elementti. Käytännössä Void saa saman muokattavuuden kuin Stasis. Pelaaja pystyy siis sovittamaan elementin paremmin pelityyliinsä sopivaksi. Harmillisesti esityksessä käsiteltiin uudistusta käsiteltiin vain pintapuolisesti, joten toistaiseksi uudistuksen potentiaali jää arvailujen varaan. Vastaava käsittely tullaan saamaan Arc- ja Solar-elementeille The Witch Queen -laajennuksen aikana. Tarkkaa aikataulua kehittäjät eivät vielä paljastaneet.

Esityksessä ehdittiin tutustua pariin trailereisssakin nähtyyn valon karaisemaan viholliseen. Perusvaikeusasteella nämä iljetykset eivät vaikuttaneet niin vaarallisilta kuin ennakkoon odotti. Voi hyvinkin olla, että pahemmat tapaukset piilottelevat jossain linnakkeen syövereissä odottamassa vuoroaan. Lohdutuksena kovempaa haastetta kaipaaville, kaikki kampanjatehtävät pystyy pelaamaan Legendary-vaikeustasolla. Korkeammasta vaikeustasosta palkintona on luvassa tuplapalkkiot.

Täysin uusille pelaajille ei ole tiedossa helpompaa tietä pelin pariin. New Light -kokemusta ei olla tällä tietoa muokkaamassa. Uusitun Void- ja Statis-elementtien säätämiseen lupailtiin ohjeistusta, jotta uudet pelaajat pääsevät kärryille siitä, miten valjastaa ne tehokkaasti höydykseen.

Destiny 2: The Witch Queen

Ennakkotilaisuuden perusteella odotukset tulevaa laajennusta kohtaan lähinnä kasvoivat.

Throne World vaikuttaa samaan tapaan kiehtovalta kuin Dreaming City. Se oikein huokuu löydettäviä ja ratkottavia salaisuuksia. Tähän mennessä koetun ja opitun perusteella myös koijari-Savathûnissa on tarinallisesti huomattavan paljon potentiaalia. Merkittävästi enemmän kuin edellisen laajennuksen Eramiksessa, joka jäi hieman kertakäyttöpahikseksi. Luvassa on tietysti runsaasti uusia leikkikaluja craftauksen ja exotic-aseiden muodossa.

Unohtamatta Void-päivitystä.

Bungien luomasta hypestä päästään ottamaan mittaa jo parin viikon päästä. Sitä ennen nähtäneen vielä pohjustus The Witch Queenin tapahtumille kuluvan kauden (Season of the Lost) loppuhuipentumana.

Ja mitä kiisteltyyn NFT-aiheeseen tulee, kehittäjät paljastivat seisovansa Joe Blackburnin mielipiteen takana niiden suhteen.

Destiny 2: The Witch Queen julkaistaan 22. helmikuuta.

Antti Voutilainen

”Aloitin Muroka-koulussa vajaat kuusi vuotta sitten. Jalo tavoitteeni on tulla RGB led-valaistun vyön Murokaksi vielä jonain päivänä. Harjoitusnäytteitäni päätyy pääasiassa tietotekniikka- ja peliosioihin. Välillä myös Pelaaja-lehteen. Jos en ole pyrkimässä kohti Muroka-tavoitettani, olen todennäköisesti grindaamassa Destiny 2:sta, sillä siinäkin matka on päämäärää tärkeämpi."

Muropaketin uusimmat