Legends of Runeterran Empires of the Ascended -laajennos lisää peliin kiinnostavia kortteja sekä mekaniikoita

02.03.2021 19:30 | Ilari Hauhia

Riot Games kutsui Muropaketin testaamaan Legends of Runeterran huomenna ilmestyvää Empires of the Ascended -laajennosta jo ennakkoon. Pikatestin perusteella laajennos lisää digitaaliseen korttipeliin kiinnostavia kortteja sekä pelimekaniikoita. 

Empires of the Ascended lisää Legends of Runeterraan uuden aavikkoteemaisen Shuriman alueen kortteineen. Uusia champion-kortteja edustavaa muun muassa krokotiilimies Renekton. Erikoisuutena Renekton ja osa muista Empires of the Ascendedin Champion-korteista voivat kehittyä kahteen kertaan.

Renekton kehittyy ensimmäisen kerran, kun kortti on tehnyt vähintää 12 vahinkoa. Toisen kerran Renekton kehittyy, kun niin ikään uuden landmark-kortti Buried Sun Diskin avainsana countdown aktivoituu. Countdown-avainsanan kohdalla kortissa oleva laskuri pienenee yhdellä jokaisen kierroksen alussa ja kortti aktivoituu, kun kello lyö nollaan.

Buried Sun Disk on uuden alueen korttien kannalta hyvin keskeinen. Jos 25 vuoron countdownin saa laskettua nollaan, on pelaajan voitto hyvin todennäköinen, sillä kolmannelle tasolle kehittyneet championit ovat erittäin voimakkaita. Laskuria voi kiihdyttää muun muassa siten, että Renektonin ja muiden Ascended-luokkaan kuuluvien champion-korttien ensimmäinen kehitys vähentää kellosta heti 10 kierrosta.

Muita uusia avainsanoja ovat predict ja reputation. Predict antaa pelaajan valita yhden kolmesta tarjotusta kortista, joka asetetaan pakan päällimmäiseksi. Reputation puolestaan aktivoituu, jos pelaajan kortit ovat tehneet vähintään viisi vahinkoa ainakin neljään otteeseen pelin aikana.

Kokonaisuudessaan uusi laajennos vaikuttaa mielenkiintoiselta lisältä Legends of Runeterran jo valmiiksi laajaan korttiarsenaaliin. Shuriman lisäksi Empires of the Ascended lisää Legends of Runeterraan kortteja myös muille alueille. Esimerkiksi Lissandra kutsuu Freljord-alueen pakkoihin jäisiä jättiläisiä, kun taas Kindred tuhoaa vastustavan pelaajan heikoimpia kortteja.

Muropaketin uusimmat